Na de eerdere ervaring bij La Colombe zijn we een beetje angstig om op onze laatste avond naar La Petite Colombe, hun zuster-restaurant, te gaan. De crew raakte helemaal in paniek toen onze Irma belde om te zeggen dat we niet wilden komen “als we dan tenminste maar langs kwamen om te praten…” Het is de oude crew van Le Quartier Français (de Nederlandse Margot Janse was hier 21 jaar chef en is vorig jaar vertrokken) aangevuld met 2 man van La Colombe. We gaan!

De ontvangst is meer dan vriendelijk, ze weten zich bekant geen raad, en wij ook niet als het eerste gerecht komt, in Champagne gepocheerde Saldanha Bay oester met verjuice (condiment van onrijpe druiven), druif, komkommer en appel. Bam, wat een binnenkomer, te gek lekker.

De Yellowfin tonijn met aubergine, miso, kalamansi en avocado is prachtig, maar ik laat de truffle poached chicken daarna aan me voorbij gaan. In plaats daarvan krijg ik gepocheerde knolselderij met een chawanmushi (Japanse custard van ei), foie gras, en wilde knoflook, erg lekker.

De “Cape Wagyu” rundvlees met coquille, gerookte merg, gochujang (gefermenteerde Koreaanse chilipasta) en shiitake is ook top, hoewel ik nooit zo’n voorstander ben van surf & turf, evenals het Asian glazed buikspek met langoustine, zoete aardappel, gerookte knoflook, umami custard en saus van bisque d’homard.

We worden voor een klein opfris-kidde-dotje in de keuken uitgenodigd, hoeft van mij nooit zo, waarna we door gaan met zeebaars uit Mauritius met bloemkool, crèmesaus met prei, mosselen, piccalilly en haddock (schelvis) met curry.

Het Karroo lamsrib en cotelet met zwezerik, salsa verde, gepickelde wortel, caponata en gerookte rozemarijn wordt aan tafel uitgeserveerd van een klein bbq’tje en is wederom lekker en verzorgd.

Eerste dessert is Foxenburg geitenkaas met gepocheerde vijg, brioche, tijm, citroen en hazelnoot (het geheel doet wat cheesecakerig aan), waarna Mooibergse aardbeien met matcha, cashewnoten, limoen, kokos en witte chocolade van Valrhona.

We hebben by far de beste maaltijd in Zuid Afrika, ondanks een superleuke avond bij The Test Kitchen, maar hier is het echt heel goed (kunnen ze bij hun zuster nog wat van leren). Morgen naar huis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.