Brasserie Flo in Amsterdam is niet meer dus er is een gapend gat in de Amstelstraat onder het Eden Hotel. Helemaal niet erg want er is alweer een invulling, vanaf april komt hier Slagerij de Beurs van gelijknamige chef Timo de Beurs en maître Ard Munjewerf. Niet persé een vleestent, wat je zou verwachten met “slagerij” maar de chef komt uit een slagersgeslacht dus de naam lijkt eerder ludiek dan dat ‘ie de lading dekt. Omdat de mannen nog wat tijd nodig hadden maar de tent wel leeg stond hebben ze er in een gezamenlijke effort met de mannen van Brandt & Levie een pop-up Choucrouterie (zuurkool) in gevestigd.

Als mijn vriendin Mara Grimm ergens eet èn enthousiast is probeer ik haar over het algemeen te volgen, wat onderlaatst bij Bambino prima lukte. Zo nu ook en met deze hard-to-get-in-pop-up lukt het me via een achterdeurtje 4 plekkies op een vrijdagavond te bemachtigen. Na 2 biertjes in Oosterling stomen we op naar de Amstelstraat en worden we meer dan gastvrij onthaald door eerst een oestervrouw en daarna maître Ard.

De Zeeuwze oesters (00) gaan erin als koek, evenals de door Brandt & Levie gemaakte terrine van damhert en gevogelte (zie boven). Redelijk basic maar gewoon goed.

Als de schaal choucroute op tafel komt is er blijdschap en teleurstelling, ik zeg het maar meteen. Blijdschap omdat het er super goed uitziet; verschillende worsten, krokant spek, gebakken aardappelen (een combi die ik niet ken) en daaronder de zuurkoool. De teleurstelling gaat over het formaat van het schaaltje, t’is best weinig (blijf lezen…).

De worst is goddelijk, het spek hemels, de aardappels prima en ik heb zelden zulke lekkere zuurkool geproefd (komt van Thull’s deli in Amsterdam-oost). de donkere mosterd lijkt qua kleur een beetje op oud-Hollandse zachte mosterd maar niets is minder waar, de tranen schieten in je ogen en niet alleen omdat ze lekker is. Lang verhaal kort, super-lekker, het schaaltje gaat schoon op maar het is gewoon voldoende. Toe is er geen keuze en dat is maar goed ook, een slice Opera (amandelbiscuit, koffie, ganache en botercrème, zie boven) en die is niet te versmaden,.

De choucrouterie is ondertussen gesloten, afgelopen weekend voor het laatst, maar als Slagerij de Beurs deze kwaliteit vasthoudt komt het zeker goed en misschien doen ze af en toe wel een choucroute-reunance, zou leuk zijn!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.