Ik houd het kort, ik was hier immers vorig jaar en toen heb ik al heel enthousiast geschreven over deze door Philippe Starck ingerichte strandtent.

We zijn best laat voor ‘le dejeuner de dimanche’ op deze zondagmiddag, en als we met maar 3 man zijn in plaats van de beloofde 6 (ze nemen de telefoon categorisch niet op), krijgen we een tafel aan het einde van het terras waar het af en toe een beetje raar ruikt. Da’s meteen het enige puntje want we hebben verder een topmiddag.

De menukaart is veranderd ten opzichte van vorig jaar (precies een jaar geleden), er staan nog enkele highlights en er is wat nieuw. De pompoen met een zoetzuur van munt, knoflook en wijnazijn is een plaatje zo lekker.

Net zoals het flatbread met gesmolten ricotta, de gefrituurde calamari met aioli, en de 24 maanden oude Parmezaan met dikke balsamico-siroop en de Peyrassol Le Clos rosé (F, 2021) gaat erin als Gods woord in een ouderling. De jonge sommelier is een mooie kerel en als we uitleggen dat we niet van vin nature en oxidatief houden en, heel belangrijk, géén miljonair zijn, vragen we nog even of hij van zwemmen houdt en geven we hem de vrije hand. Hij komt hierna met Le Grand Blanc van Revelette (F, 2020), helemaal top.

We delen paccheri’s (een soort dikke rigatoni) met rascasse (schorpioenvis), tomaat en witte wijn,

en de vitello tonato die een flinke slag kleiner is dan die van vorig jaar (voor het vergelijk laat ik ze beide zien, eerst 2022-daaronder 2021) maar nog steeds lekker is.

Het is zondag dus we delen gestoofd lam met pompoen en pesto uit Sicilië,

en een pizza Lucia met mooie tomaat, cèpe, pancetta, tallegio, Parmezaan en oregano, Hierbij haalt onze vriend een Château la Tour de ‘Eveque, Noir et Or, uit de Provence, goddelijk spul (voor de Provence…)

Zonder zoet heeft Ferry niet gegeten, dus vooruit…, strati di cioccolato, laagjes chocoladeblaadjes met mousse ertussen met dulce de leche, èn baba au rhum met een los flesje rum en heerlijke vanille-room.

Topmiddag, en we maken ons op voor onze kip vanavond en de completering van de G6 (G5 eigenlijk) als Steef en Gijs vannacht invliegen.

Lily of the Valley | La Brigantine | Plage de Gigaro | La Croix-Valmer


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.