Receptje van mijn vriend Ricardo van Ede, je weet wel van Vessel in Hotel Boat & Co.

Een werkje van niks met een optimaal resultaat. Kweeperen kun je niet zo eten, hoe lekker ze er ook uit zien maar je kunt er wel heerlijke gelei van maken. Bij een stukje kaas, stukje paté, warm toastje met boter, ach zie maar…

Recept Afdrukken
Kweeperengelei
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
liter
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
liter
Instructies
  1. Was de kweeperen goed en snijd deze in grove stukken.
  2. Zet de kweeperen in een grote pan onder water totdat deze net bedekt zijn. Breng aan de kook, zet lager en laat een uur zachtjes koken.
  3. Giet het vocht door een vergiet of doek in een andere pan en laat de stukken peer goed uitlekken.
  4. Neem gelijke delen kweeperensap en geleisuiker, breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten doorkoken (schuim geregeld af).
  5. Vul goed schoongemaakte (gesteriliseerde) potten met de warme gelei, deksel d'erop en laat afkoelen.
  6. Als je schoon werkt is de gelei lang houdbaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.