Op een van onze food-tochten, deze keer door Amersfoort, staat er verse friet op het lijstje van de Dutch Foodie en ik schik me in het lot. We moeten bij Vlaams friteshuis van Gogh zijn zeggen de kenners en we kiezen uit de 3 locaties de Utrechtsestraat. Ik wordt vrolijk welkom geheten “wat kan ik voor je doen Julius” door een mij onbekende man wat later eigenaar Arn Zuyderduin blijkt te zijn Op het oog is Friet van Van Gogh een gewone snackbar maar de strakke en sobere inrichting doet meer vermoeden, wat klopt.

Arn heeft een keer de AD friettest gewonnen en dat snapt de leek direct want de friet is waanzinnig goed. De Agria’s worden à la minute gesneden door een hydraulische snijder en perfect voor- en afgebakken (op 140º en 175ºC). Neem de kabouterportie, maak een keuze uit de vele (Belgische) sauzen en geniet!

Maar er staat “kroketje” boven dit stukje, en dat klopt want Arn maakt de enige echte Amersfoortse kroket, van vacuum gegaarde rundernekken, volgens de Dutch Foodie de lekkerste kroket die hij ooit heeft gegeten, beter dan Holtkamp! We mogen even meekijken hoe de krokettendraaier met de ijsschep portioneert, daarna rolt, daarna paneert, door het eiwit en nogmaals paneren. Uiterste precisie en dat proef je.

Er zijn ook garnalenkroketten in het assortiment maar hoewel erg goed wordt die test gewonnen door Holtkamp.

Langestraat 143 | Utrechtsestraat 11 | Arnhemsestraat 13 | Amersfoort

dagelijks geopend van 12:00 tot 20:00 (Arnhemsestraat tot 19:00)


Reacties

 1. Door Arn

  Fijn om te lezen Julius! Met vriendelijke groet, Arn Zuyderduin
  Vlaams friteshuis van Gogh

 2. Door Tonny Bos

  Super lekker allemaal bij VG! Blijft ook mijn favoriet en leuk om te lezen hoe dat bij anderen ook zo aanslaat! Toppertje!

 3. Door Hillebrand

  Kom ook in bunschoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.