Tijdens een tochtje naar een nieuwe favoriete bakker (Tuureluur in Almere, Oosterwold) rijd ik bijna tegen een klein houten kastje langs de weg. Ik kijk goed, het is een kookboekenkastje. Te leuk voor woorden en ik plaats een foto’tje met tekst op mijn Insta en krijg een reactie van @groenengezondalmere dat ze het zo leuk vinden. Ik snor ze op, stuur een mailtje, krijg weer enthousiaste respons en vraag of ik niet zo’n kastje mag kopen. Het antwoord is nee!

Het blijkt een project puur voor Almere, daar staan er 30 and that’s it. Ik snap het en leg me er bij neer. Life goes on… Een maand later krijg ik de communicatie adviseur van Growing Green Cities (Almere dus) weer aan de mail, ze hebben er onder de koffie nog eens over nagedacht, het lijkt ze eigenlijk hartstikke leuk.

We zijn krap 4 maanden (dit begon op 12 april) verder en Jim (de maker) heeft afgelopen donderdag een hagelnieuw Kookboekenkastje geplaatst in onze straat.

Dus lieve lezer, wees welkom, pak een boek, zet een andere terug (geen must) en ga lekker koken. Bel vooral niet aan, het aanbod staat uitsluitend in het kastje hahaha.

Kookboekenkastje | Stadhouderslaan | Bussum


Reacties

  1. Door Ricardo Webber

    Geweldig zag er nu al boeken in die ik graag had willen lezen.

  2. Door Marja (scorpio062)

    Wat een prachtig initiatief is dit! Plaats zelf ook regelmatig leesboeken in deze kastjes bij ons op t dorp,maar kom hier helaas weinig kookboeken tegen ….

  3. Door Rint

    Tot snel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.