Recept van Kokoskoekjespudding vlak voor het weekend, vandaag maken is morgen eten, als het je lukt.

“Wat te doen in de bergen als je 6 hongerige wolven te eten krijgt, het keihard sneeuwt en je totaal geen zin hebt in skiën (rode draad door deze vakantie..)”, dat schreef ik 7 jaar geleden, ondertussen is de situatie iets anders kunnen we vaststellen, maar we houden de moed erin, zeker met deze pudding!

Via vriend Hidde, die het weer van Cees Holtkamp heeft, die het weer aan de Allerhande heeft afgestaan, een soort basisreceptje gekregen, waar ik een en ander aan heb versleutelt…

(je kunt overigens ook andere vruchten kiezen, maar neem geen kiwi of ananas, die hebben een behoorlijk negatieve invloed op de gelatine)

Recept Afdrukken
Kokoskoekjespudding
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop in een pan met een garde of mixer het ei met de eidooiers en suiker lichtgeel en schuimig. Hang de pan in een iets grotere pan (au bain marie) met bijna kokend water en klop het mengsel tot het gaat binden (max 75ºC).
  2. Marineer rozijnen in rum en Grand Marnier en laat een kwartier staan.
  3. Verwarm intussen de melk en los hier de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine in op en roer door het eimengsel.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het eimengsel.
  5. Spatel tot slot de rozijnen, pruimen, nectarines en kokoskoekjes door het mengsel en laat met af en toe roeren terugkoelen tot vruchtjes e.d. niet meer zakken. Giet in een puddingvorm.
  6. Laat de pudding 1 dag in de koelkast rusten zodat de smaken goed op elkaar inwerken.
  7. Dompel de puddingvorm kort in heet water, leg er dan een omgekeerde serveerschotel op en keer samen om zodat de pudding op de serveerschaal glijdt.
  8. Serveer met een vanillesaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.