Ik ga naar Dakar om met mijn vriend Eric het laatste stuk van de laatste etappe van de World Car Challenge af te leggen. De World Car Challenge is een rally in 7 etappes die ooit begonnen is in Amsterdam en daarna alle continenten van de wereld heeft aangedaan. We zijn er niet vanaf het begin bij, we zijn ingestapt in Ecuador (naar Buenos Aires) om de jaren daarna Australië, midden Afrika en Zuid Afrika aan te doen. De laatste etappe begint in Kaapstad en gaat langs de westkust, via het altijd gezellige Nigeria richting Dakar (Senegal), om daarna via Mauretanië, Marokko, Spanje, Frankrijk, België uiteindelijk weer in Amsterdam te eindigen. Bij Loetje, waar het allemaal is begonnen.

Ik stap in in Dakar dus, waar ik een dag eerder naar toe ga om mijn oude vriend Erik Pol te bezoeken. Er is geen directe verbinding tussen Amsterdam en Dakar dus ik vlieg naar Parijs, effe overstappen en door naar Senegal.

Aan boord van de KL2778, operated by Air France, is het prima toeven, de dames en de meneer zijn lief en er is een hoop Perrier (ik ben van de drank af). Anne-Sophie Pic is in charge of the Kitchen, mevrouw heeft een totaal van 9 Michelinsterren waarvan een 3-sterrenzaak in Valence dus dat komt vast goed.

En het komt goed! We starten met een tartaar van garnalen, wat niet helemaal eerlijk is want de tartaar is niet rauw, maar wel lekker. Ernaast een crème van doperwt met citroen en gember (zie boven) die dat ook is en da’s best lastig want zo’n koude crème doet vaak wat kartonnig aan, in consistentie en in smaak. Deze niet.

Het hoofdgerecht is runderwang met koffie in een consommé van zoete ui. Als ik eerlijk ben ziet het gerecht er niet echt sexy uit, het is een donker brok vlees in een soort spiegeltje van saus, met een lullig garnituur, maar de smaken zijn prima. Het garnituur is niet te zacht, het vlees wel (wat fijn is) en de consommé is goed op smaak.

De fromage is zoals je in een Frans vliegtuig mag verwachten, ijskoud maar goed en vers, en na een korte chambreertijd gaan de Cantal en de Chavignol (Crottin) er prima in (de Fourme d’Ambert laat ik voor wat ‘ie is, ik ben bang voor blauwe kaas).

Koffie’tje na, espresso van Illy, en ik zondig met een mini-chocolaatje (62%) van Valrhona. Prima diner.

KL2278


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.