IK BEN OP REIS, INSPIRATIE OPDOEN VOOR EEN NIEUW BOEK,

 IK DOE HET EFFE IETS RUSTIGER AAN, DUS NIET ELKE DAG…

Een lekker Japans kippetje aan spiesjes. Ik gebruik altijd setjes van 2 spiesje tegelijk, dan draait het makkelijker en anders slingert het spiesje nog wel eens om. Dit recept is alvast een voorproefje uit mijn nieuwe Grillbijbel die in oktober uitkomt. Hier maak ik ‘m op een Yakuniki shichirin maar het gaat ook prima op een grillplaat, pan of plancha.

Recept Afdrukken
Kip kushiyaki spiesjes
Maaltijd snack
Keuken Japans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Japans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng sojasaus, mirin, sake, knoflook en suiker aan de kook en laat 5 minuten indampen tot een glaze. Verdeel in 2 porties.
  2. Rijg de stukjes kip aan 12 spiesjes en bekwast met de glaze uit portie 1.
  3. Grill de spiesjes aan één kant krokant, bekwast nogmaals en draai ze om.
  4. Grill ook de andere kant krokant, bekwast nog eens met de glaze en grill door tot een kerntemperatuur van 72ºC.
  5. Bestrooi met togarashi en serveer met de achtergehouden soja-glaze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.