IK BEN OP REIS, INSPIRATIE OPDOEN VOOR EEN NIEUW BOEK,
IK DOE HET EFFE IETS RUSTIGER AAN, DUS NIET ELKE DAG…
Een lekker Japans kippetje aan spiesjes. Ik gebruik altijd setjes van 2 spiesje tegelijk, dan draait het makkelijker en anders slingert het spiesje nog wel eens om. Dit recept is alvast een voorproefje uit mijn nieuwe Grillbijbel die in oktober uitkomt. Hier maak ik ‘m op een Yakuniki shichirin maar het gaat ook prima op een grillplaat, pan of plancha.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 150 ml Kikkoman sojasaus
- 100 ml mirin
- 100 ml sake
- 2 tenen knoflook crushed
- 1 el suiker
- 900 g kippendijfilet
- togarashi peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng sojasaus, mirin, sake, knoflook en suiker aan de kook en laat 5 minuten indampen tot een glaze. Verdeel in 2 porties.
- Rijg de stukjes kip aan 12 spiesjes en bekwast met de glaze uit portie 1.
- Grill de spiesjes aan één kant krokant, bekwast nogmaals en draai ze om.
- Grill ook de andere kant krokant, bekwast nog eens met de glaze en grill door tot een kerntemperatuur van 72ºC.
- Bestrooi met togarashi en serveer met de achtergehouden soja-glaze.