Maar weer eens even een receptje, zo direct in het nieuwe jaar. Het geld is er doorheen geschoten (welk geld?) rond de feestdagen dus even pas op de plaats, Kip! Maar dan wel hele lekkere kip. Dus sowieso geen kip van de supermarkt, maar een eerlijke buitenkip, en laat je niet misleiden door de gele kleur en denken dat je maiskip koopt, allemaal flauwekul, gewoon een eerlijke boerenkip. In stukken snijden/hakken, even aanbakken in wat olie, en samen met halve citroenen, doormidden gesneden bollen knoflook, tijm, rozemarijn en kippenbouillon in de oven, helemaal top. De groene groentes zijn even geblancheerd (kort gekookt), koud afgespoeld en later met een glazig uitje opgepiept in wat lekkere olijfolie, en de aardappels….. zijn niet van mij, en heel per ongeluk op mijn bord terecht gekomen. Anyway, rauw in dikke schijven en met engelengeduld in arachideolie gebakken in een koekenpan (niet omschudden, maar stuk voor stuk omdraaien zodat ze volledig gelijkmatig……). Beetje fleur de sel en een glas Avanthia godello (E, 2008) van AdBibendum, wat kan een zondagavond toch mooi zijn…..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.