Ik las een verhaaltje over keukens van bekende chefs, ik geloof dat het in de Amerikaanse Gourmet was. Nigella heeft een schattig keukentje in London, helemaal ingericht op het koekjes bakken voor man Charles Saatchi, terwijl Nobu Matsuhisa een buitenkeuken in zijn huis in L.A. heeft, die hij slechts 1 keer per jaar gebruikt, op oudejaarsavond. Hij nodigt dan de staf van zijn lokale restaurant uit, die hij volstopt met flessen Chateau Latour en Margaux (5 stuks afgelopen jaar), terwijl hij zijn messen van $ 1000.= per stuk showt. Klinkt allemaal heel sjiek. Gordon Ramsey heeft daarentegen in zijn nieuwe huis de Bentley onder de fornuizen laten plaatsen, $ 165.000 (Gourmet, Amerikaans blad!), met waterkoeling, omdat anders de ovens te warm worden. Hij heeft alleen moeten afspreken met zijn vrouw dat als hij thuis is ze uit haar (!) keuken eten, die een verdieping lager is. Hij doet dit, grommend, en ergert zich aan de te groot gesneden stukken ui (gezellige boel daar bij de Ramsey’s) Overigens heeft hij zijn 4 kinderen verboden om in zijn restaurants te eten, ze eten gewoon wat hun vriendjes op school eten!
Last but not least zegt enfant terrible Anthony Bourdain dat iedere kok aan 1 mes genoeg heeft, als het maar scherp is, en dat hij zijn beste maaltijden ooit op een kampeerstelletje heeft gekookt. “Nee, de vietnameze vrouwen, dat zijn pas koks”, zegt hij, “die dragen de hele dag hun keukentje op hun rug”. Een man naar m’n hart!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.