Vroeg op de 24ste, nog wat laatste shopping gedaan en afgereisd naar Domburg. Jan Willem helemaal in paniek, pak vergeten! Onder het genot van een glaasje heb ik ‘m maar even gerustgesteld, de jongen heeft ’t al zo zwaar. S’avonds prima maar vooral gezellig gegeten. Vooraf een salade van haricots verts met walnotenolie en terrine de foie gras, tussendoor een soepje, gevolgd door de traditionele kalkoen. Met traditioneel bedoel ik niet alleen dat veel mensen dit met kerst eten, ook de gaarheid was traditioneel, dus droog. Overigens was de vulling prima. Goede speeches, lekkere wijn (Mas la Plana van Torres uit ’98) en een mooie sigaar (Sancho Panza Las Molinas) completeerden het geheel. Volgende ochtend om 9.30 vertrokken richting Toulouse, waar we rond 7 uur arriveerden. Weinig spannende reis, behalve de file in Parijs (kost je zo een uur!) en de laatste anderhalf uur potdichte mist. S’avonds gegeten bij brasserie Flo (is hier ook al doorgedrongen) Beaux Arts, aan de kade van de Garonne. Toulouse heeft overigens een hele coole metro, soort monorail zonder bestuurder. Eten was meer dan prima, 3 belons (platte oesters) en wat foie gras vooraf en een heerlijk stukje carrée d’agneau als pièce. Flo is de goedkoopste aanbieder van Guigal wijnen ter wereld, dus eerst de Condrieu (F 2004) en daarna de Côte Rôtie (F 2001). De kinderen aten een heerlijk steakje, Isabel de grotere uitvoering met béarnaise. Geslapen in hotel de Castellane, gezellig in een 4-persoons kamer, voor weinig, zeer aan te raden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.