We gaan een dagje naar Domburg. De vrouw is daar al want ze exposeert daar een week lang haar prachtige beelden, ik ga met de kids richting vernissage, aansluitende borel èn natuurlijk daarna aansluitend diner.

De wagen zit vol met tempex dozen (runderstoof met sinaasappel, pasta, sla, brie de Meaux, prachtig brood van As en veel rosé en witte wijn) èn een klein hondje die zijn vriend mist die al in Zeeland zit.

Om vooral op tijd te komen èn om onderweg lekker te lunchen gaan we vroeg op pad en stoppen we bij Katseveer* in Wilhelminadorp. Een plek waar je niet makkelijk even naar toe rijdt, maar slechts 25 auto-minuten verwijderd van Domburg, dus ideaal. Het restaurant staat hoog op de dijk en kijkt uit over de Oosterschelde. Rutger en Jessica van der Weel, die beiden het vak hebben geleerd bij Inter Scaldes*** (destijds twee sterren onder Cees en Maartje Boudeling) zijn hier ruim 10 jaar aan het ondernemen en kregen al na twee jaar een Michelinster. De hond mag mee aan tafel (op het terras) en we kijken uit over het prachtige water waar het net eb is. Genoeg gepraat, we gaan serieus eten!

gestoomde dimsum met varken en kreeft, pastille gevuld met Zeeuws zeewier, halve olijf gevuld met gel van Martini, op geitenkaas, canneloni van wortel met pindacrème, gel van yuzu en seroendeng,

oesterkroepoek met mayonaise met gin (spicy kroepoek van chorizo voor mijn niet-visetende dochter), en dit zijn nog maar de amuses!

Het wordt serieus; kokkels met een beetje mousse van tonijn, beef jerky jerky en een vinnaigrette van kombucha en snijboon

langoustine, gegrild en geplet, met jalapeño, satékruiden, feta en een dreesin van watermeloen, aardbei en tomaat.

tongschar met artisjok, venkel, wortel en een superbe beurre blanc van anijs en dragom. Hierbij wat kalfsjus en krokantjes van zwarte knoflook.

Zeeuws lam gemarineerd in kombu, met pommes paolo, bloemkool, linzen, alikruikjes, crème van rucola en lamsjus/kombusaus. Apart komt er nog een stoofje van lam met fregola.

Het is een geweldige lunch. Fris, licht, verrassend, à tempo, heerlijke losse glaasjes wijn (o.a. Blaufränkisch Heide van Birgit Braunsten, A, 2015), superlieve bediening, het kan allemaal niet beter. Een week later lees ik in de krant dat ze een geweldige lunch hebben georganiseerd op een ponton midden op het water (kijk de beelden op hun website onder “galerij; zilte lunch”. Waanzinnig, wil ik graag volgend jaar bij zijn.

Katseveerweg 2 | 4475 PB Wilhelminadorp | www.katseveer.nl | 1 hotelappartment voor max. 4 personen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.