Stukje kalf uit de oude doos van Julius’ Traiteurs. Een variatie op de saltimbocca maar dan niet als allemaal losse lapjes maar als een stuk gebraad, wel zo feestelijk. De aanbaksels nodigen uit tot het maken van een fluweelzachte saus.

Recept Afdrukken
Kalfsfricando met Parmaham en salie
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de kalfsmuis in de lengte open als een stokbrood (dus laat de 2 delen wel aan elkaar), klap open, beleg met Parmaham en daarna met salie en wat gemalen peper, klap dicht en bindt op als een rollade*.
  2. Bestrooi de kalfsmuis met zout, beleg met klonten boter en gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 57ºC. Draai af en toe om om de muis egaal bruin te krijgen.
  3. Laat 10 minuten rusten en trancheer.
  4. Blus ondertussen de braadsappen af met witte wijn en krab alle aanbaksels goed los. Voeg als de wijn bijna verdampt is jus de veau en room toe en laat indikken tot een lekkere saus (lekker is het toverwoord, als de saus dan nog te dun is moet je haar iets helpen**).
Notities

* leg een stukje touw om de rollade en knoop deel A (ene uiteinde) om deel B (andere uiteinde). Leg aan het einde van deel B een knoopje tegen het wegglijden en trek dan deel A voorbij de knoop aan tot de draad strak staat. Leg vervolgens een enkele paalsteekje met deel A op het strakgetrokken knoopje en knip alle uiteindes netjes weg. ** helpen kan met beurre manié of met strooibaar bindmiddel. Voor meer sausadvies verwijs ik je naar mijn net uitgekomen Sausbijbel).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.