Zit Oostenrijk erin deze winter? We weten het niet, dus voor hen die al naar Frankrijk of Italië hebben geboekt, of lekker thuisblijven deze Kaiserschmarrn om alvast een beetje in de winter-stemming te komen.

Recept Afdrukken
Kaiserschmarrn
Maaltijd dessert
Prep Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de rozijnen een half uur wellen in de rum.
  2. Meng bloem met 3 eieren, melk en vanillesuiker tot een glad beslag en roer er daarna de gewelde rozijnen door (inclusief de rum).
  3. Gebruik van het vierde ei alleen het wit, klop dat stijf en spatel door het beslag.
  4. Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag (de echte chef bakt in een plaatstalen nooit met zeep schoongemaakte koekenpan van Debuyer) en bak hier het beslag 4-6 minuten zacht in aan, met een deksel op de pan.
  5. Draai de pannenkoek om, laat nog kort bakken en trek dan met behulp van 2 vorken in stukken.
  6. Serveer warm met appelmoes, of zoals in Tirol met pruimen- of kersen-compôte en bestrooi met (veel) poedersuiker.

Omdat ik altijd ben van het uitproberen nog een receptje van Felix Wilbrink;

1 zakje vanillesuiker
125 g bloem
3 eieren gesplitst
25 g suiker
50 g rozijnen
300 g melk
Beslag roeren van alle ingrediënten en stijfgeslagen witten er doorheen spatelen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.