In het gebied waar de zomerdag onmetelijk lang en de winterdag veel te kort is wordt heel veel gegrild. Veelal op open vuur maar toen ik ooit meedeed aan het WK bbq’en waren het de Denen die er met een geleend setje Weber’s met de cup vandoor gingen.

Tijdens de fotoshoot van dit gerecht moest dat fikken natuurlijk een paar keer over. De kabeljauw liet geen krimp en was na 5 keer branden nog superlekker, dus durf te branden…

Gerechtje uit mijn BBQ Atlas, uitgeverij Carrera

Recept Afdrukken
Kabeljauw gerookt in hooi
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi de kabeljauw aan beide zijdes met zout en laat een half uur liggen.
  2. Haal met keukenpapier het vocht van de kabeljauw, smeer de filetkant in met zachte boter en leg met de velkant naar beneden op een bakplaatje.
  3. Gaar de vis op het plaatje tot een kern van 50ºC (als je tussen de lamellen kijkt moet de vis nog glazig zijn.
  4. Bedek het plaatje met vers, schoon en vooral droog hooi wat je met een lange lucifer, aansteker of verfbrander in de fik steekt. Laat helemaal uitbranden en veeg het as van de vis.
  5. Verwijder het vel van de kabeljauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.