Als ik van een bevriende wijnleverancier hoor dat er in Utrecht (Leidsche Rijn) een nieuwe Jumbo Foodmarkt open gaat sta ik er op de dag van de opening om 13.00 te hijgen van opwinding. Ik ben dol op supermarkten, helemaal op mooie supermarkten en helemaal als ze er een soort foodcourt van hebben gemaakt, zoals in de Foodmarkt en de wijnafdeling grondig hebben aangepakt.

Leidsche Rijn ligt achter The Wall aan de A2 bij Utrecht, is makkelijk aan te rijden en als je op de eerste verdieping van de parkeergarage bent rol je via de rollenbaan zo de markt in.

Jumbo heeft La Place uit het faillissement van Vroom & Dreesmann gekocht en dat zie je, er is veel take away, je kunt ter plekke eten, smoothies drinken, het hele succesvolle La Place concept staat te shinen.

Het ziet er allemaal fantastisch uit; woksectie, sushi-werkplaats, slagerij, visafdeling, groente, je wordt er geholpen maar er ligt ook veel voor het grijpen. Een aantal dingen snappen ze bij de Jumbo goed. Het moet allemaal makkelijk zijn, de snelheid moet erin zitten, het moet er lekker uit zien en niet te duur. Het lukt allemaal. Er liggen kant en klare bbq-items, tapas-schaaltjes, kaasplateau’s, ze denken lekker met je mee.

Ik ga, natuurlijk, voor de bbq en bestel 2 prachtige Duke of Berkshire koteletten (varken), een gerijpte Ierse ribeye, een “peperburger” en haal uit het koelvak nog een zwarte bak voorgegaarde procureur en voorgegaard spek. Wat sushi vooraf, nog wat tomaatjes, zoete aardappelfriet en Jumbo eigen sauzen.

Ik rijd de kar langs de wijnafdeling, de reden van mijn bezoek, et voila, 132 spiksplinternieuwe wijnen bij de Jumbo. Grote internationale wijnhuizen die een 2de, 3de of 4de wijn maken op “eigen” label. Superslim, en naar later blijkt ook superlekker. Ik top mijn kar af, scoor nog een gratis wijntas, rijd langs de kassa en krijg bij de uitgang als dank voor mijn bezoek een appeltaartje.

Des avonds beginnen we met de sushi, wat een teleurstelling is. Iets te harde rijst, en niet koud uitgewapperd met sushiazijn. Tikkie smakeloos, maar die harde rijst is nog het meest irritant.

Het Duke of Berkshire vlees is waanzinnig (komt ook door de perfecte garing), de ribeye prima, de peperburger erg lekker, de procureur goed en het spek heerlijk. Tegenvallend zijn de sauzen, die zijn namelijk allemaal mierzoet, wat jammer is.

Resumerend; ik ga vaker naar de Jumbo. Heerlijke winkel, niet voor sushi en hun eigen sauzen, maar wel voor koteletten en geweldige wijnen (Terra Pura, carmenère uit Chili, of Kūkū pinot noir uit Nieuw Zeeland).


Reacties

  1. Dag Julius,
    Dan hebben we elkaar gemist.
    Ik lees zojuist je blog pas.
    Wij liggen er ook zowel in de vriesvakken als bij de Aziatische keuken met onze dim sum
    Dim sum Point

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.