Podcast - Julius Jaspers
Zeewier
Julius vond zeewier vroeger, maar irritant spul. Tegenwoordig heeft hij altijd nori in huis. Het is namelijk een van dé voedselbronnen van de toekomst. Wil je weten waarom je niet te veel zeewier moet eten? Luister dan nu naar de nieuwste [...]
Dadel
Julius heeft het deze week over de dadel, een ideale borrelhap! De vrucht is een populaire gezonde snack en kan zowel vers als gedroogd gegeten worden, maar hoe herken je nu eigenlijk het verschil? Julius vertelt het je in deze [...]
Maanzaad
Julius heeft het deze week over maanzaad. Het product heeft tal van toepassingen. Je kent het misschien van de zwarte spikkeltjes op je brood, maar wist je dat maanzaad kan zorgen voor een positieve drugstest? Luister snel de nieuwste [...]
Venkel
Venkel kent tal van toepassingen, maar wist je dat je moet oppassen dat je niet te veel venkelzaad eet? Een keukendrama ligt bij de bereiding van venkel in een klein hoekje. Wees goed voorbereid! Hoe? Julius vertelt het je allemaal in deze [...]
Kaneel
Kaneel. Het is een van 's werelds oudste en meest gewaardeerde specerijen waarbij Julius direct denkt aan de appeltaart van 'de vrouw'. Een powerfood, maar ruime inname is niet zonder risico's! Wil je weten waarom? Je hoort het in deze [...]
Kruidnoten
Oh, kom er eens luisteren! 🎶 Want deze week bespreekt Julius pepern..- oh nee, ik bedoel kruidnoten. Hij is er dol op, behalve als ze hartje zomer al in de supermarkt liggen. De geschiedenis van de kruidnoot gaat eeuwen terug, maar ze zijn [...]
Rookworst
Tijdens de gure, grauwe dagen staat op het menu: De Rookworst. Bij een stamppot, erwtensoep, of gewoon bij de borrel. Altijd van meerwaarde. Maar wordt deze worst eigenlijk wel gerookt zoals wordt beweerd? Dit en nog veel meer hoor je in deze [...]
Kaviaar
Duur, duurder, duurst: Kaviaar. 🫰 Een voedzaam luxeartikel, maar is dat altijd al zo geweest? Zijn er eigenlijk 'goedkopere' alternatieven? En als je een potje in huis hebt, wees voorzichtig met hoe je het opdient. Waarom? Dit en nog veel meer [...]
Oliebollen
Oliebollen! 🎇 Voor de een directe associatie met de jaarwisseling, maar voor Julius zeker niet. Ogenschijnlijk een simpel recept, toch? Nou, mooi niet! Er zijn zoveel manieren om deze traditionele, feestelijke bol op te knappen. Je hoort het [...]
Augurk
Lieve luisteraars, ga er maar eens goed voor zitten, want nu komt 'ie: de lofzang over de augurk. 🥒 Je kunt Julius er altijd voor wakker maken. Nooit niet. Op zichzelf is het kleine broertje van de komkommer niet heel spannend, maar om de [...]