Mastering the Art of French Cooking was één van de eerste kookboeken die ik kreeg van mijn moeder, nadat ze het eerst jaren zelf had gebruikt. Julia Child, Amerikaanse van oorsprong, schreef in 1961 deel 1 en in 1970 deel 2, samen met Simone Beck and Louisette Berthole, en beide boeken waren een regelrechte hit, niet alleen in Amerika.

De hilarische film Julie & Julia met Meryl Streep geeft een aardig beeld van haar leven. Julia zou vorige week jarig zijn geweest, onderstaande soubise is van haar.

Recept Afdrukken
Soubise
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water met zout aan de kook, voeg rijst toe, breng weer aan de kook, kook exact 5 minuten en giet af.
  2. Smelt de boter en meng met de gesneden uien. Fruit rustig rondom aan en zorg dat alle uien zijn bedekt met een laagje boter. Voeg de rijst toe, breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet de uien met de rijst afgedekt in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150ºC en roer iedere 20 minuten een keer om.
  4. Meng na een uur de kaas en de room door het ui-rijstmengsel en controleer de garing van de rijst. Zet de schaal, als de rijst nog net niet gaar is, terug in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.