Nee hoor, goddank niet, maar nu niet alleen meer de restaurants dicht zijn maar ook de hotels geen eten meer mogen verkopen moet er toch wat gebeuren in huize Boer. Zijn Zoom-boxen met bijbehorende instructies lopen als een dolle, waarover dadelijk meer, maar hij is nu ook een samenwerking aangegaan met uitgekookt.nl en samen bezorgen ze voor € 69,= een supercoole box bij je thuis, de Zwolse Stooftafel.

De 2 dozen worden binnen het uitgekozen tijdslot bezorgd en buiten een mini-lekkage in één van de 2 dozen en een dessert wat op zijn kant ligt ziet het er allemaal keurig uit. Er worden zwarte servetten bijgeleverd, een zwarte kaars en een fles Kus van Thérèse rode wijn.

De bakjes kunnen inclusief dekseltjes in de oven maar bij de voorgestelde 40 minuten op 100ºC moet je of meer tijd nemen of de oven wat hoger zetten. Aan warme gerechten hebben we Zwolse runderstoof met kruidnagel en donker bier (mijn favo), zuurkool met pittige worst, buikspek 5-spice, kippendij picadillo en een keur van groentes zoals bloemkool met bruine boter, bataat met boontjes en spruitjes met sambal.

De stoofpeer en de appelmoes zijn top en natuurlijk completeert vriend Oos Kesbeke de box met lekkere piccalilly en Zwolse mosterd.

Het is een beetje een Hollandse rijsttafel, alles is mega op smaak en dus lekker, bestellen kan bij uitgekookt.nl

Ik zou nog even terugkomen op dat Zoom-koken want het toeval wil dat ik dat 2 dagen later heb gedaan. Op uitnodiging van een vriend mocht ik aanschuiven en vooral meekoken (met zijn dochter) aan een 4-gangen menu.

Het menu begint natuurlijk met een amuse, een pani puri die je zelf moet afvullen met een crème en toppen met kaviaar, waarna tartaar van beekforel met koolrabi, citroengras en dragonolie.

Pièce is kalfswang met shiitake, witte kool en truffel en toe zijn er “hunnebedden” van chocolade en karamel.

De sessie duurt een paar uur, iedere gang wordt live met je meegekookt en het is ontzettend lekker. Tussendoor verteld Thérèse regelmatig over de wijnen (een champagne die ik ben vergeten, Bourgogne chardonnay van Pierre Matrot (F, 2017) en een pinot noir Mr. P Knows (SA, 2017)). Het is superleuk, bij tijden licht chaotisch want het blijkt ook nog een wedstrijd te zijn waarbij je een overnachting in mijn favoriete kamer in Librije’s Hotel kunt winnen (Magnolia…, zo’n feest) die helaas aan onze neus voorbij gaat. Enfin, hoop lol!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.