Jodenhaas, dat ook wel diamanthaas wordt genoemd, is een buitengewoon lekker haasje uit de voorvoet van het rund. de achtervoet is verboden terrein voor orthodoxe joden, iets met de achillespees, maar er is genoeg lekkers in de voorvoet. Onderstaand recept komt uit TLV van Jigal Krant, een prachtig kookboek wat ik in één ruk heb verslonden.

Recept Afdrukken
Jodenhaas met aubergine
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Israël
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Israël
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Wrijf het vlees in met za'atar, ras el hanout en een snuf zout en hussel met olijfolie. Laat 2 uur staan.
  2. Rooster aubergines en paprika tot ze zwart zijn, laat de paprika's afkoelen in een ziploc en de aubergine in de open lucht.
  3. Trek onder de koude kraan de vellen van de paprika en snijd in repen. Ontvel ook de aubergine en snijd in grove chunks.
  4. Meng tahin met citroensap en wat zout tot techina.
  5. Stook de bbq naar een medium vuur en zorg voor voldoende afstand tussen het vuur en het rooster. Gril het vlees aan beide kanten in een paar minuten krokant.
  6. Verdeel het vlees en de groente over de borden, overgiet met techina en bestrooi met oregano en sesam.

Reacties

  1. Door Emile

    Hoeft het vlees niet gegrild worden of eet je het rauw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.