Waar ooit Ron Blaauw zijn eerste, en later zijn 2de ster verdiende zit nu alweer 2 jaar zijn opvolger Jaimie van Heije. Gevormd door de eerder genoemde master gaat het Jaimie hier voor de wind, zonder al teveel pretenties heeft hij de dorpsbewoners, waaronder mijn eigen zuster, aan zich weten te binden, en die zijn dan ook ruim aanwezig op zijn 2-jarig jubileum afgelopen maandag.

Jaimie doet het rustig aan en maakt zelf slechts 1 gerechtje, maar heeft al zijn oude maten gevraagd ook een gerechtje te maken. Ik stel de voormalige Ron Blauw gang even aan je voor, inclusief gerecht!

Menno Post, chef van de Bokkedoorns** trapt af met en salade van Noordzeekrab, mierikswortel en groene appel, in de vorm van een platenspeler…

foto 1

Joris Bijdendijk (* bij Bridges), vanaf volgende week in Rijks, met geroosterde langoustinestaart met currycrème, gepofte wilde quinoa en foreleitjes.

foto 2

Jaimie zelf, met coquile van de plancha met rouille, gepofte wilde rijst, tomaten spongecake en saffraansaus.

foto 3

Stefan van Sprang, van Aan de Poel**, met crispy aardappeltaartje met paling, Hollandaisesaus en kaviaar (volgens velen met mij hèt gerechtje van de avond).

foto 4

André Gerrits, van het Amsterdammertje*, roodpootpatrijs met diverse wortels, gegaard met zouthout in zoutkorst, gebonden karnemelk en saus van patrijs.

foto 5

Last but not least Mark Schimmel, voormalig patissier bij Ron Blaauw**, nu zelfstandig met Bittersweet Pastry in Harderwijk, met Krak chocolade met Caranero Venezuela, passievrucht met koffie

foto 7

Een topavond, waarop Jaimie, maar ook voormalig leermeester Ron Blaauw met trots mag terugkijken…

foto 6


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.