Op de trap van het vliegtuig dat ons van Phnom Penh naar Hong Kong brengt krijg ik een appje van Marco, we moeten naar een nieuwe bar, J. Baroski, soort van speak-easy, onmogelijk te vinden en alleen op uitnodiging. De conciërge van ons hotel weet dat te regelen en om 7 uur ‘s avonds brengt een collega van haar ons naar de bar, “because impossible to find by yourself”. Prima!

Ze had gelijk, halverwege de trap, steegje naar links, na de 7de vuilnisbak scherp naar links, door 2 aluminium deuren, als je het niet weet loop je er echt keihard voorbij.

We zijn er om 19.10, ze gaan om 19.00 open dus de sfeer zit er in. Totaal leeg, maar daardoor kun je het waanzinnige interieur van Ashley Sutton wel goed bekijken, en komen de cocktails lekker snel door. Het concept van eigenaar/mixsultant Joseph Boroski bestaat eigenlijk maar uit één vraag, refreshing or strong, en op basis van een paar parameters, citrus, kruidig, bitter, zoet, fruity…, mixxen ze een cocktail voor je. Supercool!

Mijn eerste keuze is op basis van citrus met gin, maar wordt groene appel, wasabi en gin, ook lekker. Daarna wil ik op de citrus-tour blijven maar dat gaat meer de groene thee-kant op, en is niet lekker. De bartender maakt een andere voor me, weer iets citrus-achtiger, en die is heerlijk.

Er staat een soort Engelse hippy achter de bar, met een koptelefoon, maar aangezien dit helemaal geen tent is voor een dj, blijkt ook dit een mixsultant te zijn die voor ons zijn signature cocktail maakt, Campari, Alipus mezcal, Balsam Amaro, korianderbitter by Bobb’s en een suikersiroop met groene thee. Hierna gaat er nog wat rook van kaneel overheen en komt er een braam boven te hangen. Art!

 

J. Baroski 2603 6020, hk@jboroski.com, by invitation only


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.