We spreken 1989 en ik wordt te eten uitgenodigd bij een van de verkoopsters uit mijn traiteurs-winkeltje. Ze is de eerste die dat in 7 jaar aandurft, voor de baas koken, en maakt een roze zuurkool voor me, recept van haar grootmoeder! Ik heb haar er jaren mee geplaagd, maar to be honest was het gewoon best lekker. Wat zeg ik heel lekker!

Om totaal andere redenen ben ik 4 jaar later met de verkoopster getrouwd en zijn we dat nog steeds. Ze zou vanavond roze zuurkool maken maar had een drukke dag dus heb ik dat gedaan. Natuurlijk is de niet zo goed als die van haar, laat staan die van haar moeder, maar ik doe het ervoor!

NB bij gebrek aan paprikapoeder het ik pimenton piquante gebruikt, gerookt paprikapoeder met een beetje bite, superlekker!!

Recept Afdrukken
Roze zuurkool
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smoor de ui in een braadpan glazig in de olie en voeg het varkensvlees toe.
  2. Roerbak het vlees om en om bruin en meng met tomatenpuree en paprikapoeder.
  3. Bak het vlees nog 5 minuten door voordat je de goed uitgeknepen zuurkool toevoegt. Verdeel de zuurkool goed door het vlees en voeg room toe.
  4. Laat de zuurkool een half uur zachtjes stoven, controleer de gaarheid en breng op smaak met zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.