De vraag waar jullie moeite mee hebben in de keuken heeft nogal wat los gemaakt… Op Facebook heb ik iedereen geantwoord, lekker van achter de laptop, met instagram is dat wat lastiger dus ik doe de leukste/handigste “centraal”.

Rouille van aardappel, keep on trying Meindert, het is vooral geduld; Opruimen Alinda en Jos, gewoon een kwestie van meteen doen; Ivanka, mayonaise opstarten met 3 eidooiers, een scheut wijnazijn en een lik mosterd, kloppen en druppel voor druppel olie erbij totdat de mayo pakt. Daarna al kloppend een heel dun straaltje tot je een mooie en dikke mayo hebt. Is de mayo te dik, dat kan nl ook, iets verdunnen met water.

Je kunt ook alles in een maatbeker gooien en een staafmixer tegen de bodem drukken. Staafmixer op de hoogste stand en na 30 seconden langzaam omhoog trekken.

Misteriks10, authentieke spaghettisaus, wat is authentiek? Maak er een paar en kies de lekkerste uit als jouw “authentieke”; Bram, stukje vlees rood houden en warm krijgen  kan door ‘m door te garen in een oven op 45ºC. Dus aanbakken en dan nog even in die lauwe oven leggen, bij 45ºC kan de biefstuk niet doorslaan; Daan, receptje bearnaise? vul sauce béarnaise in bij “zoeken” rechtsboven; Linse, pas je menu aan aan je timing en je warmtebronnen en zoek sidedishes die een tikkie kunnen hebben wat betreft garing; Pitmastercrispy, snijtechnieken zie je op https://foodtube.nl, wat betreft messen heb ik genoeg aan een koksmes 24cm, een officemesje en misschien een fileermes, en lekker scherp.

Hanneke Dekkers, beurre blanc zonder schift krijg je door haar niet te warm te laten worden. Au bain marie helpt, maar geduld nog meer; Dreetje_022 waarom zou je je jus binden? Hoeft voor mij niet maar als je dat persé wilt met allesbinder of maizena; Pascalcaenen, soufflé die niet inzakt? Ik ken veel chefs die wat maizena door de basis roeren, maar een goede constante oven wil ook helpen. Uiteindelijk zakt ‘ie een paar minuten na de oven toch wat in; Pim heeft moeite om niet alles tijdens het koken in zijn mond te stoppen. Als je nu eens eerst goed eet voordat je begint, trouwens ook een goede voordat je boodschappen gaat doen.

(croque madame bij Paardenburg in Ouderkerk, daarna heb je even geen honger!)

 


Reacties

  1. Door Richard Meer

    Croque madame toch op de foto ipv monsieur?

  2. helemaal gelijk, stom!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.