Het contact met mijn oudste vriend Steven, aka de Ami Surface (oppervlakkige vriend) vindt voornamelijk plaats in restaurants (lunch) en aangezien we elkaar altijd veel te vertellen hebben gebeurt dat zomaar meer dan 1 keer in de maand. De truc is, om het niet geheel uit de hand te laten lopen, èn om het “voor weinig” leuk te hebben, wat vaak lukt, ware het niet dat we allebei van een goed glas houden en vaak zorgen dat we na de lunch niet echt meer werkplannen hebben. Je hoort het, gezelligheid kent geen tijd.

Na George WP, As en noem er zo nog maar een paar, parkeer ik de bolide op een grauwe dag aan het einde van de Ceintuurbaan, kijk ik omhoog en wordt ik meteen vrolijk.

Om de hoek neem ik mijn ami surface mee, nog voor zijn verjaardag, naar Impero Romano aan de Amsteldijk. Ik ben hier een keer eerder geweest met vriend Ferry, nadat we de boot hadden “geparkeerd” voor de gaypride en dat is prima bevallen. Het podium van Altman (die zat hier vroeger) is verdwenen en de zaak is volgens Italiaanse normen volgegooid met tafels en stoelen.

Er zit geen hond voor de lunch, dus nadat we wegens een iets te amoureuze oud-schoolvriend zijn verhuisd van “naast de voordeur’ naar het midden hebben we de zaak voor ons alleen, komt er een fles Soente viognier van Cotarella (I, 2017)en wat bruschetta’s met tomaat, die niets missen behalve een korreltje zout. We gaan voor ouderwets Italiaans, dus antipasti-primi piatti-secondi piatti, en ik start met een soort caprese van burrata, San Danielle ham en wat kerstomaatjes. Geen hogere wiskunde, gewoon lekker.

Lekker is zeker ook de tagliolini al Parmigiano. Tagliolini (soort smalle tagliatelle) met boter en salie die nog even door een grote uitgeholde Parmezaanse kaas wordt gehaald. Superlekker!

De viognier is op en we gaan over op een Montepulciano d’Abruzzo, Marina Cvetic (I, 2015) die ontzettend lekker is. Als ik op Vivino de rating bekijk (4,1) zie ik dat ik de wijn daar kan bestellen, wat ik ter plekke doe, want het is feest. Pièce is de klassieker saltimbocca à la Romana, kalfslapjes met Parmaham en salie, ook weer erg lekker.

Resumerend…, totaal niet spannend en verrassend, maar gewoon allemaal erg lekker. De gezelligheid domineert de lunch (samen met het uitzicht op die oude schoolvriend), het eten en de wijnen zijn hele fijne bijzaak.

Impero Romano | Amsteldijk 25 | Amsterdam |” bel 020 752 7444 | www.imperoromano.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.