De ultieme salade voor de zondag, zelfs in de winter

 

Recept Afdrukken
Huzarensalade
Maaltijd salade
Keuken Hollands
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd salade
Keuken Hollands
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pan water met zout aan de kook en doe er de aardappelblokjes in. Laat weer aan de kook komen en draai het vuur uit. Na enkele minuten zijn de blokjes bijna gaar. Giet ze af en laat koud water in de pan lopen om het kookproces af te breken, anders garen ze door en krijg je aardappelprut.
  2. Klop een vinaigrette van de olie, azijn, zout en peper en meng die met een houten lepel voorzichtig met alle ingrediënten.
  3. Schik de huzarensalade op slabladeren op een schaal en bestrijk hem met mayonaise (geen frietsaus!). Versier hem met ei, augurk, plakjes tomaat, sardientjes en wat al niet.

Reacties

  1. Gebruiken jullie zure of zoet zure augurken
    En moeten deze uitgeknepen worden.

  2. kleine zure franse cornichons (uitgelekt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.