Vrijdag visdag dus lekker aan de garnalen maar wel Aziatisch. Stevige smaken, mèt een pepertje, maar dusdanig dat je de garnalen nog wel proeft. De hoeveelheden van de Spaanse peper en sriracha staat niet in graniet gehouwen, doe het een beetje naar smaak, niet teveel als je niet te pittig wilt eten.

*18-20 betekent 18 à 20 in een lbs (454 gram), en dat krokant houden lukt vooral als je diepvriesgarnalen direct uit de vriezer onder een lopende koude kraan laat ontdooien. Droog deppen en koud wegzetten!

Recept Afdrukken
hot & spicy shrimps
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een marinade van sojasaus light, knoflook, bosui, Spaanse peper, citroengras en sriracha en marineer hier de garnalen een uur in. Laat de garnalen uitlekken maar bewaar de marinade.
  2. Verwarm een wok totdat "ie" walmt, voeg olie toe en bak hier 1 minuut de garnalen in op één kant.
  3. Draai de garnalen om en voeg minimaal de helft van de marinade toe. Wacht tot alle garnalen rood zijn gekleurd, schep uit de wok, laat de saus nog iets inkoken en serveer direct.
Notities

*18-20 betekent 18 à 20 in een lbs (454 gram), en dat krokant houden lukt vooral als je diepvriesgarnalen direct uit de vriezer onder een lopende koude kraan laat ontdooien. Droog deppen en koud wegzetten!


Reacties

  1. Door elisabeth van der stam

    heerlijke garnalen +saus ik had er romige room saus knoflook taglitelli bij heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.