Ik ga ermee stoppen, dit is echt het laatste lijstje en dan komt de focus op het nieuwe jaar!

Het afgelopen jaar bracht me weer vaker in de keuken dan voorheen, en dan heb ik het over de vrije tijd. Na de opwinding van de eerste lockdown waar ik me bijvoorbeeld vol op de taarten heb gestort (mijn  eerste lemon-merengue pie, hoe simpel en hoe lekker) was de lol daar wel zo’n beetje af en ging ik over naar de orde van de dag… Alhoewel:

9-1              Oh wat mis ik de sneeuw, maar we gaan niet dit jaar. Als pleister op de wond maak ik tartiflette, dat heerlijke gerecht uit de Savoie van in room gegaarde aardappel met Reblochon. I know, het kan wat lichter, maar dit is echte bergkost!

10-2            Zuurkool naar recept van mijn moeder maak ik met Gilles van der Loo voor zijn rubriek in het Parool. Aardige gast, lekkere zuurkool!

7-3              De ribeye van Jan Willem Tol met smaakmakers uit zijn geheime lade in zijn hakblok. Er komt natuurlijk nog een potje bbq-en bij kijken maar de basis is al zo goed…

29-4            Ik steek mijn liefde voor de frikandel nooit onder stoelen of banken, ik schaam me nergens voor, dus naar aanleiding van een post over slagerij Kusters in Margraten, die frikandellen maakt voor Hans van Wolde krijg ik bericht èn bezoek van de mannen van Le Frique, ambachtelijke frikandellenmakers!

1-5              Côte de boeuf op mijn nieuwe chichirrin grilletje van Yakuniku, een waanzinnig ding en als je de methode “keihard grillen-lang laten rusten” volgt komt het allemaal goed. Wauw!

28-6            Eindelijk weer aan de Costa, direct mijn tonijnsalade Almadraba gemaakt. Supereasy en super-lekker.

3-7              Op een van onze laatste dagen in Spanje kook ik met vriendje Ferry gamba’s rojas, zijn specialiteit, en zeeduivel al bogavante (zeeduivel gegaard zoals kreeft).

14-8            Op mijn verjaardag graag een mooi stuk côte de boeuf van mijn slagersvriend Han Janmaat, met  beurre de Paris.

28-9            Onze vriendin Bianca haalt alles uit de kas ten van haar landgoed in Spanje om het ons naar de zin te maken, wat lukt!

18-10          Kippetje grillen op open vuur in La Croix Valmer tijdens een romatische liefdesweek met de vrouw (en de hondjes). Simple comme bonjour…

 

8-11            Parmentier proefkoken voor het kerstmenu, net zolang tot de smaak, de consistentie, de portionering èn de looks naar behoren zijn

13-12          Steef in Rumpt, ⭐⭐ aan de keukentafel, beter wordt het niet (behalve dan die rubbia Gallega steak helemaal bovenaan de pagina die we dezelfde dag aten!)

Ach en er is nog veel meer moois te vertellen over hooide cooking, maar dat heb ik het hele jaar al gedaan dus scroll gerust wat terug in de historie… Morgen Esmée, nieuw restaurant in Kopenhagen, waar vroeger Geist zat, ontzettend lekker!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.