Als ik de vrouw vertel dat ik in Hoa Tuc ga eten zegt ze :”oh, bij die toeristentent”, waar ze gelijk in heeft. Ze vergeet alleen wel dat ze er zelf ook altijd wil eten en dat is vooral voor de aubergine.

Hoa Tuc zit in district 1 in Saigon, op een klein binnenplaatsje recht tegenover het Park Hyatt. Het restaurant heeft zomaar 250 stoelen waarvan er 150 buiten staan, en zit altijd ramvol. Ik wordt elke keer bediend door dezelfde correcte meneer en heb onder “notities” in mijn telefoon staan wat ik allemaal wil eten. De meneer maakt een foto van het lijstje, we bestellen een fles Vasse Felix chardonnay (AUS) en we gaan los;

Ca tac lac, crispy fishcakes, bo la lot, gegrild rundergehakt in betel blad,

banh xeo tom, mini rijst pannenkoekjes met garnaal, varken, mung bonen en groente, banh tom, pannenkoekjes van zoete aardappel met garnaal

cha gio, dè Vietnamese loempia’tjes met varken en taro, cha tom, gegrilde pasta van garnaal en varken om suikerriet, goi buoi, salade van inktvis met krab en pomelo

goi ga bo, salade met groene mango, kip en pinda’s. tom xien, garnalen op een stokje met chili en zout

thit ko, gestoofd varken met ei en kokoswater

ca tim nuong, favoriet van de vrouw dus, gegrilde aubergine met bosui, knoflook, chili en vissaus,

gewokte kai lan en gewokte morning glory.

Alles, maar dan ook alles is lekker hier. Isabel heeft gelijk dat er weinig locals komen en er af en toe een hele bus toeristen naar binnen schuiven, maar het is gewoon vers, lekker en goed. Voor de liefhebbers, overdag geven ze op de eerste verdieping cooking classes.

Hoa Tuc | 74/7 Hai Ba Trung | dist 1 HCM City | info@hoatuc.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.