Buiten de geweldige Noma’s, Amass’en en Geists zijn er ook heel veel kleine coolle tentjes in Kopenhagen. Één daarvan is Hija de Sanchez, een taqueria in de Meatpacking district . De Meatpacking is een ontzettend leuk buurtje, met veel hippe tenten en lekker eten, o.a. in Kul, al eens besproken, maar er zijn ook nog wat slagers, dus je ziet nog wel eens een wit-rode jas lopen. Laten we het couleur locale noemen.

Hija de Sanchez is van Rosio Sanchez, niet de eerste de beste, die na een lang pad van topzaken er achter kwam dat er meer is in het leven, en nu dus een minuscuul taco-tentje heeft. Op haar site (http://www.hijadesanchez.dk) staat haar hele verhaal, waarin ze bescheiden als ze is, niet vermeld dat ze net 3 jaar de pastry-chef bij Noma is geweest.

img_8147

We zijn een beetje klaar na 2½ dag, zitten, luisteren, eten en drinken en zijn eigenlijk klaar om naar huis te gaan, maar in plaats van een croissant bij Joe & the Juice worden het taco’s bij Rosio. Ze is zelf naar Barcelona verteldde ze me gisteren, maar haar No 2 is een uur eerder begonnen dus we zijn om 11.00 uur (in plaats van 12.00) meer dan welkom.

img_8149

Nachos, pittige guacamole, quesadilla’s (gebakken taco’s), taco’s met avocado, kleine garnaaltjes, het is allemaal even vers en lekker, en binnen 45 minuten proeven we het hele assortiment.

 

Het dessert verraadt haar patisserie achtergrond, kleurige ijsjes op een stokje en “the best ever churros” met dulce de leche.

img_8183

 

Je zit op een krukje aan een pieptafeltje, in de winter opgepropt binnen, het gaat razendsnel en het kost geen moer. Toptent!!

 

Meer foto’s op Facebook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.