De ochtend na Appellation slapen we uit en breng ik de groep naar de fietsverhuur. Het is vandaag 34ºC met matige (tegen-)wind dus ik trek een ander plan. We ontmoeten elkaar na hun saaie wijnproeverij en mijn fijne vrije ochtend en rijden naar de Hentley farm, een prachtig restaurant 3 km van The Louise.

Er staat een grote tafel klaar met vol uitzicht op de keuken, achter een glazen raam en schuifdeur, die elke minuut met de hand moet worden geopend en gesloten, heel handig. Hentley Farm heeft niet alleen eigen groentes, varkens en eieren maar ook eigen wijn dus drinken we de hele middag Viognier 2017 van eigen farm, heerlijk!

De amuses bestaan uit kwartelei op crisp van quinoa en curry, oester met vin cotto en rozemarijn, tartelette’s van rogge met zongedroogde tomaat, ricotta en tijm, en yellowfin tonijn met perzik en zalmeitjes.

Het tasting menu is top, het lekkerste tot nu toe in dit wonderschone land;

 

cobia (Rachycentron Canadum, vis, wie kent hem niet?) kort onder de brander, met verse munt, gepofte wilde rijst en geblakerde sjalot.

yellowfin tonijn met crème van kippenlever, in zout en suiker geconfijte en geraspte eidooier, en beurre noisette.

tagliateli van inktvis met XO saus met koriander en dashi on the side.

zachtgegaard varken van eigen farm, met asperge, kumquat en ponzu

eitje gevuld met yoghurt, passievrucht en maanzaad

ijs van mais met blauwe bessen en citroen

mini magnums

Een geweldige lunch maar 3 uur later stort ik na 3 weken reizen in en ga ik vol aan de diarree. Imodium, 3 dagen paracetamol, koorts, heel fijn allemaal, vanavond geen port en sigaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.