Een krap jaar geleden togen Ferry, Michiel en ik vlak na de Chill & Groove naar het Nonnetje** in Harderwijk, zogenaamd om een paar patévormen terug te brengen. Natuurlijk was dit totale onzin, we wilden gewoon hartje zomer genieten van de onwaarschijnlijk goede gerechten van chef Michel van der Kroft, lees hier onze ervaring!.

(Michel maakt hier zijn waanzinnige pastel de nata)

We zijn een jaar later, ik zie in de Telegraaf op zaterdag in plaats van de wekelijkse retstaurantervaring een recept van een grote kok en dat was een paar weken geleden de Hemelse Modder, met hoofdletters ja, van Michel. De pot met chocolade waar iedere gast een houten lepel uit krijgt om af te likken aan het einde van het menu. Top!

Recept Afdrukken
Hemelse modder
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de chocolade met de boter (au bain marie)
  2. Klop de dooiers met 50 g suiker op het vuur en klop tot je ziet dat de boel bindt en je vinger die je in de massa doet net pijn gaat doen. Klop koud.
  3. Klop de eiwitten met 50 g suiker stijf.
  4. Meng de dooiers met de witten en roer daarna melk en espresso door de massa.
  5. Roer een kwart van het rimengsel door de chocolade, daarna de rest, meng goed en laat afkoelen.
  6. Lepel door voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.