Ik doe het nooit, maar af en toe moet het, even een momentje van reclame, maar wel leuk!!

Het gaat nu echt gebeuren, Happyhappyjoyjoy East opent in mei haar (terras)deuren. Na het grote succes van Happyhappyjoyjoy in Amsterdam West hebben we nu ook in Oost een perfecte locatie gevonden; het karakteristieke Panama gebouw aan de Oostelijke Handelskade. Een prachtige ruimte met immens terras en bijbehorend gazon wat we gaan omtoveren tot een Aziatische wereld.

IMG_0692

Natturlijk ook hier weer eenstreetfood-menu met Chinese, Vietnamese en Thaise invoeden en een spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter & umami. De originele smaken vangen in de authentieke dimsum, steamed buns, curry’s en andere gerechten.
IMG_4511
Voor wie het nog niet weet, er is geen onderscheid in voor- of hoofdgerechten, de bedoeling is dat de tafel vol komt te staan met een mengeling van kleine gerechten om te delen. Pittige gerechtjes blus je met het speciaal door Hoppa gebrouwen Hop Hop-biertje, een ijskoude verse kokosnoot of een van de aparte Oosterse frisdranken die op de kaart staan. Natuurlijk staat de welbekende Mango-bao ook tussen de desserts van Happyhappyjoyjoy East.

mango bao 7

We zijn momenteel druk bezig het interieur net zo spraakmakend te laten zijn als in West, maar eigenlijk is de keuken nog de grootste uitdaging.

Wat heb je daar nu voor nodig; diverse ‘’RVS werktafel’’: http://www.xxlhoreca.com/nl/rvs/rvs-werktafels-werkkasten-alle-maten/  Onontbeerlijk is een ‘’Henkelman vacumeermachine’’: http://www.xxlhoreca.com/nl/keukenapparatuur/henkelman-vacuuemmachines/ maar zeker ook een ‘’Horeca koeling’’: http://www.xxlhoreca.com/nl/koelen-vriezen/horeca-koelkasten/ ‘’Barkoeling’’: http://www.xxlhoreca.com/nl/koelen-vriezen/barkoelkasten/ hebben we in principe nog genoeg, en ook de ‘’IJsblokjesmachine’’: http://www.xxlhoreca.com/nl/koelen-vriezen/ijsblokjesmachines/ doet het nog. Een 2de ‘’RVS Spoeltafel’’ : http://www.xxlhoreca.com/nl/rvs/rvs-spoeltafels-alle-soorten-maten/, nooit weg, en wordt het een ‘’Percolator’’: http://www.xxlhoreca.com/nl/warmhouden/percolators/ of een espressomachine. Goed nieuws is dat de wc’s in de kelder helemaal zijn opgeknapt, waaonder nieuwe ‘’Handdroger’’ : http://www.xxlhoreca.com/nl/hygiene/handdrogers/

IMG_7645

Met authentieke materialen, bijzondere verwijzingen naar Azië, patronen en Oosterse items, krijgt de tweede vestiging een geheel eigen identiteit. Buiten op het terras wordt dit in dezelfde stijl doorgevoerd. Hier droom je onder de lampionnen van verre reizen terwijl je gerechten in sissende woks en stoompannen worden bereid. We zijn vanaf 27 mei open!!

IMG_4069

Happyhappyjoyjoy East, Oostelijke Handelskade 4, 1019 BM Amsterdam.     De keuken is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.30

3 minuten vanaf afslag S114/Zeeburg op de A10, betaald parkeren voor de deur.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.