Voor veel mensen begint het BBQ-seizoen pas na de Paas, maar voor mij is het het hele jaar BBQ-seizoen. Over seizoen gesproken, het is nu het seizoen van de kolen, behalve van de spitskool, dat is een zomerkool. Ik ben dol op kool, in de stamppot, uit de pan maar vooral van de barbie. Ik geef je een receptje uit mijn nieuwe BBQ-boek, BBQ The Next Level, komt uit in april. Vind je dit nu allemaal een beetje teveel werk, wacht dan tot Mijn vriend Ron het in zijn Gastrobar weer op de kaart zet, met plakjes merg die dan helemaal in de kool wegsmelten, ook helemaal te gek!

Recept Afdrukken
Groene kool met chorizo
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Stook een BBQ met een klep naar 200ºC en plaats de plate setter als hitteverdeler.
  2. Snijd de kool door de helft en snijd elke helft in 3 wedges.
  3. Smeer de wedges kool in met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en leg op de bbq.
  4. Grill de chorizo rondom krokant en gaar en snijd in stukjes.
  5. Verkruimel een kwart van de stukjes chorizo en breng samen met al het lekvocht van het snijden, room en bouillon in een steelpan aan de kook en laat tot de helft reduceren. Breng op smaak met citroensap.
  6. Haal de kool van de bbq als de kern zacht is en laat 5 minuten afkoelen.
  7. Giet de chorizo-saus over de stukken kool, bestrooi met stukjes chorizo, groene kruiden en maak af met de honing.

 


Reacties

  1. Door D

    Goed tussengerecht! Chorizo ruim vooraf voorbakken op fornuis en tijdens voorgerecht saus laten inkoken werkt goed. Heeft wel tijd nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.