Onze vriend Peter Lute is een man met vele kanten. Hij kan lekker koken, goed ondernemen, ongelooflijk goed klussen en ook heel hard autorijden. Oh.., en het is een aardige gozer, anders was het natuurlijk geen vriend!

As we speak is hij druk in de Ziggo Dome en in de Arena met feesten en partijen, net als in zijn oude restaurant Lute/Kruidfabriek in Ouderkerk. Ondertussen bouwt hij zijn eigen huis in de Noordoostpolder, en als dat klaar is begint hij aan het aanpalende restaurant wat nu nog een mega-grote aardappelschuur is. Het gaat allemaal goed komen, ik ken hem niet anders.

Sinds een paar maanden, na de sluiting in Ouderkerk, heeft hij ook Green in Amsterdam, pal aan de Zuidas in Valley, je weet wel, die barok aandoende flatgebouwen waar “wonen, werken en verblijf” tot elkaar moeten komen. In het gebouw wat het dichtst tegen de A10 aanligt neem je in de Molteni winkel op de parterre de (exclusieve) lift naar de 26ste verdieping alwaar je in een oase van rust en prachtige meubels terecht komt. Het uitzicht is fenomenaal, behalve de middenstip van AFC kijk je over onze hoofdstad heen en bij helder weer tot Zandvoort. Het overwegend vegetarische eten sluit daar naadloos bij aan.

Wij zitten met een groepje op de bovenste verdieping alwaar je buiten wat geluid van het restaurant beneden eigenlijk in de waan bent dat je bij iemand op bezoek bent in een waanzinnig appartement. We eten het menu ‘Green table’ met wat aanvullingen. Ik notuleer even zonder oehs… en aahhhs… (maar die waren er wel)

Amuses; pastinaak schuimpje met zuurkoolcrème en geroosterde ananas, panna cotta van zoete aardappel en relish met mais en rode ui,

panipuri met gefermenteerde spitskool en sesammayonaise.

Pompoen van schil tot pit, met schaaldier.

Rode biet met lavas, granny smith en Nepal peer (en kaviaar).

Gerookte eendenborst met sherry en geconfijte eendenmaagjes.

Snoekbaars ceviche met kombucha en kaffirlime.

Aardpeer met harissa, tapioca en cornichon.

Risotto met Reypenaar, olijfolie en truffel.

Geroosterd Amsterdams damhert met poivrade saus.

Ik kan er heel kort over zijn, ik heb echt ongelooflijk goed geluncht.

Green|Valley Amsterdam|Beethovenstraat 305

Amsterdam|entrée via de Molteni Store

Woensdag t/m zondag voor de lunch, vrijdag en zaterdag ook diner 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.