En Grand was het, wat een ongelooflijk feest. De rondewinnaars uit Hilversum en Drenthe, de lieve Samantha in haar eentje, eenpitter Willem die deze dag niet alleen zijn zoontje maar ook zijn dochter meeneemt, Bas en Peter van Pure BBQ en de wildcard. De wildcard is uiteindelijk gegaan naar het team van Colour Kitchen, Arno en Billal, die zo ontieglijk hard hadden gewerkt en het gewoon verdienden nog een keer terug te komen, althans dat vonden wij.

12 gespannen koppies die direct aan de slag gaan als de uitslag voorbij is en de Sligro gemaksdoos wordt opengemaakt. Gamba’s, Livar karbonade, venkel, aardappel en tomaat, in 90 minuten, ga d’er maar aanstaan.

Na 70 minuten druppelen de eerste gerechten binnen, juryleden Michiel Deenik en Gertjan Kiers hebben het moeilijk, en ik proef vanaf de zijkant een beetje mee. Wat een ongelooflijk hoog niveau, wat een verschil met de afgelopen dagen. Alle tips worden opgepakt. We hadden het over smaken, we hadden het over sauzen, dicht bij jezelf blijven, iedereen heeft geluisterd. 

Arno en Billal, de chef en de pupil, doen het geweldig en gaan met de 3de prijs aan de haal, de Le Creuset stoofpan, die ongetwijfeld nog jaren gebruikt gaat worden in één van hun keukens. Voor de mannen van Pure BBQ is het ook feest want zij takelen de Big Green Egg small in hun auto met een meer dan verdiende 2de plaats. De man die van de jury 2 tienen krijgt vanwege de cuisson van zijn karbonade wordt met 1 punt verschil (133 en 134) winnaar en prakisseert zich nu al dagen suf hoe hij die Big Green Egg Large met tafel op zijn balkon krijgt. Op het moment suprème is hij meer dan verbaasd, geëmotioneerd en vooral heel erg blij.

Willem de Ruiter, winnaar van de 1ste Amsterdam Barbecue Challenge!!

ps de dank gaat natuurlijk uit naar onze geweldige sponsoren; Sligro, Big Green Egg, Héman, ChaudDevant, TTP, Le Creuset, Demeyere, Magimix, Solis en Studio Bazar. Meer dank gaat uit naar de juryleden Michiel Deenik en Gertjan Kiers, en zonder mijn vaste crew Isabel en Janine was dit natuurlijk allemaal niet mogelijk geweest!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.