Gourmetten mag niet ontbreken in mijn Grillbijbel, net zoals steengrillen. De eerste heeft wat mij betreft iets meer mogelijkheden omdat je vanuit je eigen pannetje werkt in plaats vanaf een gemeenschappelijke steen, wat bijvoorbeeld vis en groente wat makkelijker maakt. Het nadeel van steengrillen vind ik vaak dat de steen toch licht terugkoelt. Ondanks opwarmen in de oven houdt zo’n elektrisch onderstel het kreng toch niet echt warm. Bij gourmet en raclette gaat dit een stuk beter, het duurt gewoon wat langer.

De variaties zijn eindeloos, ik geef hieronder wat mogelijkheden maar fantaseer er lekker op los.

Recept Afdrukken
Gourmet/steengrill
Instructies
  1. Ga uit van ongeveer 350 gram vlees/vis per persoon. Dit lijkt veel maar de ervaring leert dat vlees en vis harder gaan dan groente.
  2. Het is natuurlijk zaak de ingrediënten in hapklare brokken op tafel te zetten zodat je meteen lekker los kunt gaan. Dus geen gepruts, gemier en snijden meer aan tafel.
  3. En dan de sausjes, er staan er genoeg achterin maar ook hier telt weer de ervaring dat sausjes op mayonaise-basis het beter doen dan sausjes op basis van zuivel en olie.
  4. Stokbrood en (kruiden-) boter moet er natuurlijk bij, maar kijk ook even naar die beurre café de Paris, even een werkje maar onweerstaanbaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.