Een paar keer per jaar werk ik op zondagmiddag in Rotterdam, Masterclass bij de Kookfabriek. Altijd leuk maar ook altijd berehonger na afloop om 20:00, en dat is niet eenvoudig. Rotterdam is een werkstad en de zondagavonden zijn niet echt swingend getuige een eerder bezoek aan Las Palmas en CEO, 2 tafeltjes en Juul in een hoekje alleen.

Maar dat is nu anders, want mijn grote Rotterdamse vriend Herman heeft samen met Nick de Kousemaeker de FG Bistro overgenomen (naast de Kookfabriek) en er een Gouden paleis van gemaakt. Het is werkelijk zeldzaam als je binnenkomt maar alles is goud, op de vloer en de wanden na (donkergroen natuursteen). Ze zijn een paar weken open en de zaak zit lekker vol, zeker voor een zondag

Bartender Romario is druk bezig aan de koffiecocktails maar schenkt me een lekker (en heel betaalbaar) glas viognier van Jaboulet in en ik krijg de kaart. Ik heb honger maar houd het rustig en kies 3 gerechtje waaronder de frikandel. Er komt nog wat broodop tafel , ik vermoed vanMenno,  met kruidenboter die in olijfolie van Touzani  ligt (zoek maar even op op youtube, Touzani is een Marokkaans-Nederlandse straatvoetballer en rapper die de olie van zijn famile, geperst door rietmatten, promoot).

De deur gaat open, een windvlaag blaast naar binnen, gevolgd door de one and only Herman den Blijker en vanaf dat moment draait de avond met 180º. “Wat moe je drinken”, “ik heb al wijn”, “wat wil je eten”, “ik heb al besteld”, en hij is weg. 2 minuten later staat er een glas Ruinart blanc de blancs naast me, “hey gebakkie, schenk dat glas es wat voller” en komt er een bordje met tosti met truffel, Pata Negra en Remeker Ryp

De plak selderijknol uit de Josper met “persil frites” en een groentevinaigrette (gemaakt van het sap wat paprika’s en aubergines verliezen als ze gegrild zijn) heb ik zelf besteld en is fantastisch lekker,

zo ook daarna de gebakken pijlinktvis van de plancha (niet besteld).

De bestelde frikandel van schaaldieren met wasabi crumble (zie boven) en ingelegde uitjes is ook top, daarna niet besteld maar wel voor mijn neus is een bordje met zwezerik (normaal met bloemkool, geroosterde amandelen en oude kaas) met kleine stukjes gare short rib en een superbe creamy beurre blanc-achtige saus, zo f..ing lekker!

De gerookte paling onder een schuim van aardappel, met pata negra en prei is zoals hij moet zijn. Als Herman vraagt ” hoe vin je ‘m” zeg ik als grap “volgende keer iets minder Pata en iets meer paling”, had ik niet moeten doen! Binnen 2 minuten heb ik een nieuwe met alleen paling, idioot!

Toch nog een stukje bavette waarna toe 3 gecarameliseerde macadamia noten met een scoop vanilleijs die zo uit de Pacojet komt (de kenner snapt wat ik bedoel). Ik vraag de bediening of ik heel alsjebieft niets meer te eten krijg en daar komt alweer een… after drink op basis van Japanse whiskey en sinaasappelschil van cocktailchef Romario. Ik ben geen whiskeydrinker, maar dit is superlekker. Ik ga d’eraf, het is mooi geweest. Ik knuffel de Rotterdamse beer en maak dat ik wegkom.

Meer foto’s op Facebook

Goud | Lloydstraat 204 | Rotterdam | bel 010 792 0202| www.restaurantgoud.nl | woensdag gesloten

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.