We hebben het Franse avontuur geweldig afgesloten in Château de Courban (lees gisteren) en zijn weer lekker in het natte, grijze immer gezellige Bussum. Het was een fijne week, een superfijne week, alhoewel mensen denken dat ik de Côte misschien helemaal niet leuk vind.

We sluiten af met een cocktail, de Gigarose van La Brigantine, waarbij een deel van de profit vanwege de Breast Cancer Awareness Month naar het goede doel gaat. Hibiscus, sirop de verveine, gin, jus de citron frais, en nu maar net zo lang mengen en testen tot ze lekker is!

Het is natuurlijk vals om iets te zeggen over de sfeer want het seizoen is echt voorbij. Ik weet niet of je wel eens in Zandvoort komt in november, nou zo dus, alhoewel we het wel nog gewoon 21ºC en strakblauw hadden. We hadden een superhuis, hebben dagelijks lekker gekookt, alleen het uit eten gaan is wat teleurstellend als je de rijke smaken en de beschaafde rekeningen uit Spanje bent gewend. Het is hier vrijwel overal rosé wat er blinkt, en onder de € 35 is er (uit) bijna niets te koop.

Een slakje is over het algemeen het meest veilige wat je kunt bestellen, maar dan nog komen die krengen uit blik, toef knoflookboter in het huisje en 12 minuten later uit een kokende oven voor 24 piek op tafel hahaha. Laten we het een haat-liefde verhouding noemen. Overigens is er voor onze hondjes wel een hoop liefde, overal waar we komen met de krokodillen (“Columbo, Columbo” roept iedereen op straat, naar de basset van luitenant Columbo/Peter Falk) staat er meteen een bak water klaar, daarna wordt pas gevraagd of wij wat willen drinken.

Bottom line, heerlijke week, lekker gekookt, paar keer buiten gegeten waaronder 1 keer onwijs gezellig met B. en Y. en 1 keer super-comfortabel bij La Brigantine. Was het de laatste keer? Zeker niet maar het wordt geen jaarlijks ritueel, daarvoor zijn er nog veel meer leuke plekken (dat wist mijn vader al in 1983 toen hij dit schilderij maakte “Mayday Saint-Tropezday).

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.