新年快樂Happy Newyear! Het is het jaar van de Os, en daarom maken we eend!

Tamme eendenbout gestoofd in Chinese smaken. Makkelijk te maken op het vuur of in de oven, stoofgerechtje uit de Stoofbijbel!

Recept Afdrukken
Tamme eend "Asian style" uit de Römertopf
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een bodem in de Römertopf van bospeen en prei en leg hier de eend op.
  2. Meng bouillon, sojasaus, chili flakes, sechuanpeper, korianderzaad, verse gember, knoflook, shii takes en koriander en giet over de eend.
  3. Smeer de rug van de eend in met honing en zet met de deksel op de pan in een op 175ºC voorverwarmde oven.
  4. Bedruip de eend elke 15 minuten en verwijder na 90 minuten het deksel.
  5. Laat de eend in 30 minuten nog wat kleur op zijn witte bast krijgen, laat 10 minuten rusten buiten de oven en serveer met alle groentes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.