Ik ben van de planning dus als ik een mail krijg dat er vanaf volgende week gereserveerd kan worden bij Noma voor het 100% vegetarische seizoen wacht ik tot uur U en tik ik meteen een lege datum aan met een 4-tje om 20:30. Bingo op the 4th of july. Mede-reizigers vinden is één druk op de knop en ik heb er 3 maar wat nu toe doen die dag voor 20:30? Smørrebrød zoals de Dutch Foodie (tafelgenoot die avond), of licht (hahaha) lunchen bij Geranium***. Het laatste dus, en na een tergende week (bij Rasmus kun je niet langer dan 90 dagen vantevoren reserveren) is ook de lunch op 4 juli een feit.

Ik geef een klinische opsomming van de gerechten, maar laat ik je vertellen dat Geranium in de top 5 lunchadressen van de laatste 5 jaar staat (samen met o.a. Bord’Eau op 21 december 2019 en ’t Nonnetje onderlaatst op 17 juli).

Kreeft met melk en sap van gefermenteerde wortel en duindoornbes, crispy blaadjes van o.a. walnoot (foto boven), scheermes vàn scheermes met mineralen en zure room, soep van gerookte cream cheese, oester, netels en slakkeneitjes.

De wijn: Argile blanc van Domaine des Ardoisieres uit mijn geliefde Savoie (F, 2017)

Tot biet vermomde coquille met mierikswortel, witte asperges met aromatische zaden,

gemarmerde heek met kaviaar en karnemelk

De wijn: Witte rioja Vina Tondonia (E, 2004)

crispy granen, brood met oude granen en brood met zaden, gedroogde, en gezouten, en crème van forel met jeneverbes en citroenverbena, crispy garnalen ui het fjord met getruffeld zeewier en gepickelde vlierbloesem,

lichtgerookte eidooier met erwtjes, uienplant en gesmolten Vetserhavs kaas (in zeewind licht gedroogde kaas ),

lamsvlees met aromatische kruiden, truffel en gepickelde dennennaalden. Het hartige gedeelte ligt achter ons en we krijgen een kleine rondleiding van de Nederlandse souschef door de maison, bezoekje aan de wijnkelder (afblijven Eus!),

private dining, prep-keuken met vol uitzicht op de grasmat van FC Kopenhagen, want Geranium is op de 8ste verdieping van het stadion, en de showkeuken.

Het zoete, wat niet echt zoet is bestaat uit een combinatie van biet, zwarte bes, yoghurt en afrikaantje, “the forrest” met klaverzuring en lievevrouwebedstro, ijs van bijenwas met pollen en gegrilde rabarber, karamel met geroosterde granen en bevroren kamillethee.

Waanzinnig, alles, ik ga een tukje doen en me voorbereiden op de avond (meer foto’s staan op Facebook)!

Geranium | Per Henrik Lings Allé 4 | Kopenhagen | geranium.dk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.