Nog zo’n ideale, de gele curry. Kwestie van goede spullen kopen en lekker op smaak brengen. Ik gebruik bewust geen suiker, wat eigenlijk wel thuishoort in Thais, ik ben er niet dol op.

Als je het dan toch wat zoeter wilt neem dan siroop van gula djawa (palmsuiker) of ahornsiroop. Wat betreft de kip snijd ik altijd de witte vellen en lellen (vet) van de zijkanten (gooi ze in de freezer en gebruik ze een keer in je kippenbouillon).

Een ideale om ook weer dubbel te maken en geportioneerd in te vriezen, ik doe dat dan wel zonder de groente.

Recept Afdrukken
Gele curry met groente
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak er de currypasta in uit tot het gaat kleuren en blus af met 250 ml kokosmelk. Roer goed de klontjes uit de curry en voeg de rest van de kokosmelk toe.
  2. Voeg citroenblad en citroengras toe en laat een half uur stoven en indampen.
  3. Verwijder jeruk purut en citroengras en breng op smaak met vissaus.
  4. Bestrooi het kippedijenvlees met zout en peper, bak 1/3 in 2 eetlepels olie in een wok rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees. Verwijder de overtollige olie uit de pan.
  5. Meng de kip met de saus en laat nog 15 minuten garen.
  6. Bind de curry met allesbinder en haal van het vuur
  7. Blancheer de groentes in ruim kokend water met wat zout bijtgaar en meng met de curry.
  8. Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Notities

* Gebruik citroenblad, (jeruk purut) uit de freezer, niet gedroogd. De groentes kun je zelf kiezen, ik gebruik vaak haricots verts, peultjes, sugarsnaps, doperwt, mini mais (vers).


Reacties

  1. Door Monique

    Heerlijk!!ik bakte altijd eerst de ui en de kip,maar zo echt lekkerder,ik had minder kokosmelk in voorraad en heb er sap van 2 citroenen in gedaan.
    En de rasp van de citroenen ipv blaadjes want die had ik helaas ook niet in voorraad :))

  2. Door Gracia

    Een van mijn lievelingsrecepten. Ik maak tegenwoordig de gele currypaste zelf, is wel een stuk lekkerder. Er zijn veel varianten te vinden, ik gebruik gele paprika’s, rode pepers, ui, knoflook, gember, citroengras (het witte) en trassie. Verder nog kruiden (kurkuma, kerrie, komijn, koriander, kaneel). Vers citroenblad of limoenblad heb ik nog niet kunnen vinden (ik woon buiten de randstad). Ik gebruik kefir, gedroogde citroenschil en limoensap. Verder soms oestersaus ipv vissaus. Heerlijk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.