Het restaurant van Paul en Nick Hartering staat al jaren hoog op mijn lijst. Fantastisch eten zonder opsmuk, en als we besluiten tot een hoofsdtedelijke vaartocht in de van de Dutch Foodie geleende sloep ligt dit restaurant dan ook op de route.

Er is een terras op het water (in een tuindersvlet), en de tafel staat klaar. Een lieve mevrouw heet ons welkom en we blijven conform afspraak lekker in de vlet zitten. Er komt ook een lieve jonge meneer die uitstraalt dat hij veel van de materie weet, wat zo is, en ons een glaasje bubbels aanbiedt. Hij is gepokt en gemazeld op het Vuurtoreneiland, supergastvrij en sinds kort bij Hartering.

De amuse is zoetzuur van knolselderij met miso en hazelnoten, verrukkuluk, en ondertussen genieten we van de Viognier van Villard.

We sharen wat voorgerechten, zoals geschroeide griet, tempura van met kaascrème gevulde courgettebloemen met tapenade, en steak tartaar van rundvlees en runderhart, zoals altijd allemaal fris, op smaak en dus overheerlijk.

Pièce is het onovertroffen ribstuk met merg (los bijbesteld) en hier gaat het even fout met onze jonge vriend. De vrouw vraagt of er behalve vlees nog wat groentes e.d. bij het hoofdgerecht komen en wordt in de rede gevallen dat het vlees is voorzien van allemaal lekker dingetjes… Als het vlees ter tafel komt blijft het daarbij en is de jonge vriend (Abel) in geen velden of wegen meer te bekennen want druk. Uiteindelijk komt het allemaal goed en komt er een kwartier later een schaaltje gefrituurde aardappeltjes.

Ondertussen is de rode wijn, een door mij uitgezochte en door Abel licht afgerade Guímaro, Ribeira Sacra (E, 2018) op en willen we niet weg. Ik bestel alsnog, onder het motto “we maken allemaal fouten, jij met het garnituur en ik met de keuze van de wijn”  de door Abel aangerade Gigondas van ik weet niet wie (F, 2010) die echt superlekker is.

Eind goed al goed, topavond as usual!

Gebroeders Hartering | Peperstraat 10hs | Amsterdam | bel 020 421 0699

Dagelijks geopend, reserveren is een must


Reacties

  1. Door 4HK

    Gigondas van Domaine du Cayron:-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.