IK BEN OP REIS, INSPIRATIE OPDOEN VOOR EEN NIEUW BOEK,

 IK DOE HET EFFE IETS RUSTIGER AAN, DUS NIET ELKE DAG…

Het is de 24ste pas Sint Jan, het officiële einde van het aspergeseizoen, dus het kan nog net, deze gazpacho van het witte goud…

Recept Afdrukken
Gazpacho van asperges met krokante kippenhuid en groene kruiden,
Maaltijd soep
Prep Tijd 45 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Maaltijd soep
Prep Tijd 45 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de asperges gaar in de groentebouillon.
  2. Giet af en pureer met de knoflook glad in de keukenmachine.
  3. Klop met een garde de crème fraîche door de warme soep en verdun eventueel nog iets met het kookvocht.
  4. Breng op smaak met asperge edik en olijfolie .
  5. Bak ondertussen de kippenhuid krokant in een op 190ºC voorverwarmde oven, tussen 2 vellen bakpapier die je klemt tussen 2 bakplaatjes en laat na het bakken uitlekken en drogen
  6. Serveer de koude gazpacho met rauwe en gare aspergestukjes, groene kruiden en strooi er à la minute verkruimelde kippenhuid overheen.
Notities

Asperge edik is een soort azijn die een lagere zuurgraad heeft dan azijn en dus zo ook niet mag heten. Ik gebruik altijd de edik van Marga Vugs, prima spul.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.