Het Nonnetje zit nog vers in het geheugen en ik zit alweer bij een andere 2-sterrenzaak, het moet niet gekker worden… Deze keer is het zakelijk, serieus, ik moet iemand helpen, het zijn er eigenlijk twee, met een enorme stap in hun leven, en daar moet, gelukkig, veel over gesparrt worden.

Rotterdam is vanavond the place to be, en niet alleen omdat Feijenoord vanavond de finale van de Conference League speelt, maar ook omdat daar het restaurant van Fred Mustert zit, dat toepasselijk ook Fred heet. De ontvangst is allerhartelijkst als ik ruim een uur te laat kom op de woensdag voor Hemelvaart (langste file van het jaar, ruim 1100 km) en na een snel glas wit uit de Languedoc en een paar amuses gaan we starten met het menu. IJsselmeerpaling met bleekselderij, appel, groene kruiden en hangop van asperge getopt met wat oscietra kaviaar is het eerste gerecht. Het is niet teveel, iets wat domineert door het menu, maar dat is eigenlijk wel prettig want zo heb je nooit een ‘vol’ gevoel.

2de gerecht is een perfect gegaarde langoustine met curry en groene appel en de wilde frisheid van limoen,

waarna een vegetarisch gerechtje van honingtomaatjes met crème van avocado en Parmezaanse kaas (zie boven). Het is allemaal superlekker. De tonijn met kreeft, meloen, saffraan en kokos is ook weer een mooi gerecht waarbij ik een beetje schrik van de overheersende smaak van de meloen.

Je kunt me niet blijer maken dan met een crème van aardpeer (topinambour), en al helemaal met daarbij gebakken tarbot met cantharellen en een gefrituurde schil van de aardpeer.

Pièce is lam uit Sisteron (F) met seizoensgroente en jus de veau, met een bietje (van Oos?) en ingelegde kleine ui. Mooi.

Terwijl we aan tafel grote stappen maken komt in Tirana de geest uit de fles en verliest Feijenoord jammerlijk de finale. Ze houden zich groot, de Rotterdammers, maar gelukkig is de panna cotta van aardbei met verveine, rabarber en parels van dragon en basilicum het laatste, weliswaar onwijs lekkere, gerecht en kunnen ze achter de schermen hun wonden likken. Toch een mooie avond!

Fred | Honingerdijk 263 | Rotterdam


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.