Laatste avond in Hong Kong en ondanks dat de site al 3 weken “vol” zegt weet de concièrge van ons hotel een klein deurtje te openen en hebben we om 21.00 een tafel bij de nieuwe zaak van Björn Frantzén in een piepklein straatje in Sheun Wan. (wil je meer weten over Björn Frantzén klik dan hier)

Het restaurant staat onder auspiciën van Björn Frantzén maar onder constante leiding van executive head chef Jim Löfdahl, en bestaat uit een kleine bar (met garde) bij binnenkomst en een paar kleine tafeltjes, totaal max 24 couverts. Achterin is nog een piepklein keukentje met een grote Rational, naast de enige WC. Space is money!

De tafel is nog niet klaar, dus we staan een kwartier onhandig achter de eters aan de volle bar, waar ondertussen in een moordend tempo kleine hapjes worden afgemaakt. Wèl met een glas champgane van het huis in de hand, dat dan weer wel. We krijgen de grootste tafel van het huis, een 4-tje, en het feest gaat beginnen!

Alle gerechten staan geïllustreerd op de placemat, wat best veel tijd scheelt qua uitleg aan tafel. Zeker als je allemaal wat anders neemt staat de brenger vaak een uur alles uit te leggen en te herhalen. Hier dus niet, neerzetten, een korte uitleg (here we have the apple & lingonberry macaron with foie gras…) en wegwezen, ideaal!

We worden geholpen door een geweldige man die hier net een paar dagen werkt (oud hotello met goede baan bij Marriott die wel eens een tijdje wat leuks wilde doen, hier 2 weken geleden in de openingsweek ging eten, solliciteerde en meteen mocht blijven) maar alle gerechten blind achteruit uit zijn hoofd kent en ook al alles geproefd heeft!

We eten:

 • Swedish sushi van crispy witte mos, damhert, mayonaise van eekhoorntjesbrood en bevroren foie gras.
 • zelfgebakken brood met waanzinnige beurre noisette.
 • op 63,4ºC gepocheerde oester met bevroren wegedoorn (buckthorn), poeder van zeewier met walnoot-jeneverbes crème.
 • macaron van èn met appel, bosbes en parfait van lever.
 • geroosterde scallop van Hoikado in een “nordic” dashi met gemberolie, sparrennaalden en fingerlime.
 • noord-Atlantische kabeljauw “Janssons” met beurre blanc, ingelegde ansjovis, marene-eitjes van Kalix en gekaramelizeerde ui.
 • geroosterde varkensbuik uit Zweden, met een wortel “hot” sauce, pompoen, boerenkool en geroosterde knoflook.
 • gerookt ijs met getoaste noten, “teersiroop” en gezouten fudge met kruidnagel.

Natuurlijk (ik zou bijna willen zeggen: “goddank”) is er ook een dissonant en dat zijn de “Syltkakor”, keiharde en droge shorbread cookies van o.a. bruine boter en Nordic berries.

Oh ja, we dronken ook nog wat; El Hem Rousette de Savoie van Gilles Berlioz (F, 2014), Meursault Poruzots Premier Cru van François Mikulski (F, 2014) en Pommard van hetzelfde huis (F, 2014).

Alle foto’s staan op Facebook!

Hong Kong heeft vele “must eats”, Amber natuurlijk (Ekkebus**), Yardbird (alles van en met kip), Little Bao (kleine gestoomde broodjes), Chom Chom (Vietnamees), Atelier***, maar voeg deze maar toe aan het lijstje, supertent!


Reacties

 1. Klinkt goed!

  Gr.
  Lisette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.