Zoals in elk menu is er altijd één gangetje net wat minder, en zo ook hier. De koude langoustines met grapefruit en gentiaan, begeleid door een glaasje gentiaanwater (glas wat wordt “gespoeld” met eau de vie van gentiaan en daarna wordt opgevuld met ijskoud bronwater). Leuke gimmick maar in smaak helemaal niet  bijzonder.

Hierna knapt het weer op met rauwe fera (beekridder) met een beurre blanc van zuring, waarna de klapper van de avond, de mousse van snoekbaars en zoetwater-zeeduivel, beiden uit het meer van Genève, met daarbij een uiensaus, wat parelgort en crumble van o.a. zwarte rijst. Godsliederlijk lekker…!!

FdS_dessert_1 FdS_mousse

We gaan een glaasje rood drinken, wat aangeeft dat we richting pièce gaan. Ook weer lokaal, de man is trots op de streek, een mondeuse “La Perrouse” van domaine St. Germain (F, 2009), wat de perfecte begeleider is voor het prachtige lamsvlees, côte en rug, met daarbij bospaddestoelen en pommes soufflé.

Als je in Frankrijk bent mag je de kaaswagen niet laten passeren, maar een flinterje Beaufort is echt genoeg voordat we aan de desserts gaan, die we overigens goddank gaan delen. Signature 1 is een grote vierkante plak mousse van o.a. chocolade, druppels karamel, vanille en hazelnoot. Signature 2 is een ballonetje van gele suiker gevuld met een hele luchtige mousse van citroen, met daarbij een gelei van diverse citrus, en nummer 3, de bom, is kleine torentjes van mousseline van aardpeer met daarbij een à la minute gemaakte compôte van peer. Wonderschoon!

Er komen nog wat kleine zoetigheidjes maar als ik heel eerlijk ben kunnen we wel rollen. Het is 22.30, we hebben goed à tempo gegeten en we gaan terug naar het hotel. Morgen om 5.00 op, vroege call.

Resumerend, een geweldige ervaring, werkelijk de 3 sterren waard, en dat zeg ik helemaal niet altijd. Megève is even uit de buurt, maar zoals Michelin zegt het is de omweg meer dan waard. Bij het weggaan drukt Emmanuel Rennaut ons op het hart vooral terug te komen en dan het liefst in de zomer. Gaan we doen!

FdS_lam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.