Er wordt tijdens Corona veel thuis gekookt en af en toe ook wat gehaald, maar eigenlijk laten we niets bezorgen (Bussum, de keuze is niet reuze), althans qua kant en klaar eten. Todat vriend Peter Lute voor de deur staat met een volle kist met lekkers.

Peter zit in een nieuwe coöperatie, Flevo’s Weelde, en is mede verantwoordelijk voor een volle kist producten waar je je op kunt abonneren ( 1 x per 2 maanden voor 2 personen, valt dus heel erg mee). De kist bestaat uit allemaal producten uit de Flevolpolder om een menu voor 2 personen mee te maken, grotendeels voorbereid, aangevuld met receptuur (van Peter dus). Je kunt de vegetarische kist aanvullen met een vis en/of een vleesgerecht ( + € 10 pp), wat in ons geval erbij zat, maar dan kun je er dus ook meteen 2 dagen van eten.

Onze zondagavond staat in het teken van vegetarisch en die begint met een salade van gort, dry aged rode biet, zoetzuur van pompoen, mayonaise van munt en ingemaakte sjalot en zijn vinaigrette. Alles is klaar alleen moet de biet even om en om in de koekenpan. Niet normaal lekker dit, ik denk dat de vrouw het wel 10 x heeft herhaald!

Door met gepofte en licht gerookte knolselderij met zijn jus, kubusjes van polenta, crème van knolselderij met mosterdzaad, en hangop van geitenyoghurt. Ook weer supermakkelijk, de knolselderij, de jus en de crème gooi je in een pan warm water en is na 10 minuten ready to eat, en de polenta gaat even om en om met een paar lepels olie in de koekenpan. Top!

We kunnen eigenlijk wel rollen maar gaan nog voor het omgekeerde warme appeltje met Flevohoning, brownie, aalbessendressing en hangop. De brownie is redelijk hard maar als je die 2 minuten op de warme appel legt istie top, evenals de rest. Ik ben altijd weg van desserts die niet te zoet zijn, en dat is gelukt!

We bewaren de slow cooked makreelfilet met kappertjes en rode ui in olijfolie, èn de gekonfijte eendenbout met hoisinsaus en aardappelkaantjes voor morgen, en dat komt vast goed.

Resumerend; een prachtige kist met dito zakken, allemaal mooi vormgegeven en voorzien van handige QR-codes waarna je de master aan het werk ziet met warm maken en opmaken, erg handig. Maar het belangrijkste zijn de smaken, en die zijn meer dan okay, misschien wel het beste wat ik tijdens die hele Corona-ellende in huis heb gehaald (Westers dan hè, ik tel Ron’s rijsttafel en Taj Mahals chicken tikka dan niet mee). Oh ja, kosten voor dit lekkers; € 29,50 pp, minimaal 2 personen, 6 x in 1 jaar (klik hier om te bestellen

.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.