Het is alweer de laatste avond, dus ook het laatste bericht ui Dubai, en we vliegen in het holst van de nacht pas naar huis. Met de gratie gods hebben we een late check out tot 18:00, drankje en daarna eten we in het aanpalende hagelnieuwe Al Naseem hotel in de Flamingo Room.

Ook hier is weer een nep waterpartij in de woestijn geplempt, compleet met schildpadden, waar omheen een hotel, en een aantal restaurants met terrassen (je moet er niet aan denken dat je direct daarboven een hotelkamer hebt). De Flamingo Room is übercool ingericht, maar het is zulk lekker weer (lees; niet bloody hot) dat we lekker buiten aan het water zitten, op zulke lage stoelen dat het eten bijna van het bord de mond kan worden ingeschoven, ideaal…

Het flatbread met gezouten boter is ontzettend goed,

net zoals de tartaar van hamachi (tonijn) met miso, avocado en gefrituurde knoflook (3 schijfjes),

de in soja en citroen gemarineerde zalm van de vrouw bijna te subtiel, maar de zoutpot helpt. De ribeye die we delen, met koriander-knoflookboter kan bijna niet beter,

en de à la minute gefrituurde rete-dunne chips zijn de beste ooit. Het is allemaal echt lekker!

We gaan aan de desserts, doen we bijna nooit maar het wordt een lange nacht. De crème brulée met rooibos en rozenwater is wat hij moet zijn, licht-bitter van de rooibos (en de karamel) en geparfumeerd door het niet overdadig aanwezige rozenwater. De aardbeien met room hebben ook wat bloemigs maar winnen de strijd door de kleine brokjes meringue door de room. Superlekker! Heerlijke avond!

Flamingo Room | Al Naseem | Madinat Jumeirah Road | Dubai | bel  + 971 42 44 7278| www.flamingoroombytashas.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.